2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Hekimliği ve Uzmanlığı Sınavı Ne Zaman?

2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Hekimliği ve Uzmanlığı Sınavı Ne Zaman?

2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının (2016-İSG), 2. Dönem Sınavı başvuruları başladı.

. Başvurular 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla alınacak veya ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak.

Sertifika alanlarına bağlı olarak başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurularalındıktan sonra karar verilecektir. Başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sertifika alanlarında sınavnsadece Ankara’da yapılabilecektir.

Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecektir.

Sınav, 5 ayrı sertifika alanında yapılacaktır. 5 ayrı sertifika alanı aşağıda yer almaktadır:

a. İş Yeri Hekimliği

b. C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

c. B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

d. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

e. Diğer Sağlık Personeli

İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.

İş Sağlığı güvenliği sınavı ne zaman? İSG sınav merkezleri

İş Sağlığı güvenliği sınavı, 3 Aralık 2016 tarihinde Adana, Ankara, Antalya,Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır.

 İSG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.