2016 DHBT Sınavı ne zaman yapılacak? Sınav'a ne kadar kaldı?

2016 DHBT Sınavı ne zaman yapılacak? Sınav'a ne kadar kaldı?

Din Hizmetleri Alanı'nda görev yapmak isteyenlerin merakla beklediği DHBT Sınavı 2016 yılı için yaklaşıyor. Adaylar bu sene öğretim düzeylerinde gerçekleştirilen KPSS'ye de girmek zorunda. Peki Sınava ne kadar var? Sınav saat kaçta? İşte yanıtları...

21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında başvuruları gerçekleştirilen DHBT için geri sayım sürüyor. Bu sene sınava girecek adayların, aynı eğitim düzeyinde gerçekleştirilen KPSS'lerden birine de girmesi gerekiyor. Din Hizmetleri'nde yer alan isteyen adaylar merakla 2016 DHBT Sınav tarihini bekliyor. Sınava ne kadar kaldı? DHBT Ne zaman yapılacak? 2016 DHBT Saat Kaçta? gibi soruların cevapları haberimizin içeriğinde.

2016 DHBT Ne zaman yapılacak?

2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı 4 Aralık 2016 Pazar günü yapılacak. Sabah saat 09.30'da başlayacak sınavda 60 dakika süre verilecek. Sınav soruları çoktan seçmeli olacak ve cevaplar cevap kağıdına işaretlenecek.

2016 DHBT Sınav Konuları nelerdir?

2016 DBHT Sınavında adaylara 20 soru temel din bilgisi üzerinden, 20 soru ise öğrencilerin eğitim düzeyine göre sorulacaktır. Yani ilk 20 soru tüm dini alanlar için ortak bir sınavdır. 20 Soruluk Temel Din Bilgisi soruları ise şu konulardan oluşacaktır;

-İslam inancının esasları
- İslamiyette ibadet esasları
- Kur'an-ı Kerim Bilgisi
- Siyer
-İslam Ahlakı

Sonraki 20 soru ise adayın eğitim düzeyine göre olacak. Lisans eğitimi almış olanlar İlahiyat Fakültesi müfredatından, Ortaöğretim ve Lise için İmam Hatip Lisesi müfredatından, 2 yıllık bölümler için İlahiyat Fakültesi'nin önlisans müfredatından sorular sorulacaktır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.