2016 DHBT Sınavı ne zaman yapılacak?

2016 DHBT Sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS'nin Önlisans sınavının ardından Ortaöğretim için de gün sayılırken, 2016 DHBT Sınavının tarihi de merak ediliyor. Bu sene adaylarının KPSS'ye katıldığı düzeyde katılması gereken DHBT sınavı ne zaman yapılacak? Saat Kaçta başlayacak? haberimizde...

2016'da yapılacak olan DHBT Başvuruları bu sene 21 Eylül 2016- 3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapıldı. Adaylar için bu yıl sürpriz olan ise sınava katılacakları eğitim düzeyinde yapılacak olan KPSS'ye girmelerinin ve KPSS'de alacakları puanların da hesaplamalara dahil edilmesi oldu. KPSS Başvuruları sırasında adayların bu sınava da katılıp katılmak istemedikleri soruldu.

KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirildi. Ardından yapılacak olan bir diğer KPSS olan Ortaöğretim Sınavı da 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu sınavların atlatılmasının ardından gözler 2016 yılında yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne (DHBT) çevirilecek.

2016 yılında DHBT Sınavı 4 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Sınav 60 Dakika sürecek. Sınavda adaylara çoktan seçmeli olarak 40 soru sorulacak ve bu bölümde temel dini bilgiler sorulacaktır. Kalan 20 soruluk çoktan seçmeli kısımda ise adayın öğrenim düzeyine göre sorular sorulacak. (Lisans, Önlisans, Ortaöğretim)

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum