2016 DHBT Sınavı ne zaman? Saat Kaçta?

2016 DHBT Sınavı ne zaman? Saat Kaçta?

2016 DHBT Başvuruları alındı ve süreç tamamlandı. Artık adaylar sınavın ne zaman yapılacağını ve saat kaçta olacağını merak ediyor. Din Hizmetleri alanında çalışmak isteyenlerin beklediği DHBT Sınavı ile ilgili bilgiler haberimizin içeriğinde...

2016 Yılında yapılacak olan DHBT Sınavına başvurular 21 Eylül 2016 ile 3 Ekim 2016 tarihinde alındı. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar çalışmalarını hızlandırdı ve DHBT Sınav Tarihi de giderek yaklaşıyor. Peki 2016 DHBT Sınavı ne zaman? Saat Kaçta? Sınavda hangi konular var? Tüm detaylar haberimizin içeriğinde...

Bu yıl sınava girecekler ile ilgili en önemli detaylar adayların katıldığı öğrenim düzeyi ile ilgili KPSS'ye de girmeleri ve puanlarının hesaplanma sürecinde KPSS sınavının da etkisi olacak olması.

2016 KPSS DHBT Sınavı ne zaman yapılacak?

2016 KPSS DHBT Sınav tarihi 4 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Tek oturumda yapılacak olan sınav için adaylara verilen süre ise 60 Dakika olarak belirlendi. Sınav soruları çoktan seçmeli olacak.

Sınav saati ise sabah 09.30 olacaktır. 09.30'da başlayacak sınav 10.30'da sona erecek. 10.30'dan sonra öğrencilerin sınav salonundan ayrılması gerekmektedir.

Sınav konuları neler olacak?

Sınav'da sorulacak olan 40 Soru Alan Bilgisi Testi olacak. Alan Bilgisi Testi'nin ilk 20 sorusu ise temel din bilgisi alanında olacaktır. İslam İnancı, İslam'da ibadet esasları, Kur'an-ı Kerim Bilgisi, Siyer ve İslam Ahlakı bu ilk 20 soruluk bölümün konu başlıkları olarak belirlendi.

İkinci 20 soru ise adayların öğrenim düzeylerine göre sorulacaktır. Eğer Lisans düzeyinde katılıyorsanız, ilahiyat fakültesinin müfredatı, önlisans için 2 yıllık dini bölümlerin müfredatı, ortöğretim için ise İmam Hatip Liselerinin müfredatı geçerli olacaktır. Bu konular ise Tefsir, Fıkıh, Hadis, İslam Tarihi, Din ve Mezhepler Tarihi ve Dini hitabet konu başlıklarını içerecektir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.