2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanır?

21 Ağustos'ta gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı, sınavdan sonra açıklanmasının uzun zaman alması ile dikkat çekmişti. 24 Eylül günü açıklanan sınav sonuçlarının ardından tercih dönemine girilmişti. Peki tercih sonuçlarının açıklanması da gecikir mi?

24 Eylül'de açıklanan DGS Sonuçlarının ardından, 30 Eylül 2016'dan beri tercih işelmleri devam ediyor. 7 Ekim 2016'da sona erecek olan tercih işlemlerinin nasıl yapıldığını ve detaylarını öğrenmek için TIKLAYINIZ

7 Ekim 2016 tercihlerin sonlanmasının ardından, adaylar heyecanla tercih sonuçlarının açıklanması bekleyecek. Daha önce DGS Sınavının ardından yaklaşık 4 hafta kadar sınav sonuçlarının açıklanması beklenmişti. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre "silgi tozu" yüzünden yaşanan gecikmenin, tercih sonuçlarında da tekrarlanması olası değil.

Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir tarih yok. Fakat ÖSYM, yaptığı açıklamada tercih sonuçlarının ÖSYM'nin kendi sitesinden duyurulacağını ve adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderileceğini açıkladı.

2016 DGS Tercih sonuçları açıklandığı an sizlere bu sitede duyuracağız.

Risalehaber.com

adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.kamuajans.com/sinav/2016-dgs-tercih-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-h502287.html

Kamuajans

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.