2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS Tercih İşlemleri, 2016 yılı için dün, yani 7 Ekim 2016 tarihi ile son erdi. DGS Tercihlerini tamamlayan öğrenciler merakla DGS Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. DGS Tercih sonuçları nasıl öğrenilir? ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafından 30 Eylül 2016 tarihinde başlatılan 2016 DGS Tercih İşlemleri, dün gece yarısından önce bitti ve adaylar tercihlerini yaptı. Sonuçlarının açıklanması yılan hikayesine dönen DGS için, Tercih sonuçlarında da aynı akıbetin yaşanmasından korkuluyor ve bu yüzden pek çok öğrenci Dikey Geçiş Sınavı Tercih Sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Peki 2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih Sonuçları nasıl öğrenilir? Hepsi haberimizin içeriğinde.

Bilindiği gibi tercih sonuçları dün, yani 7 Ekim 2016 tarihi itibari ile sona erdi. Sonuçların tarihi ile ilgili ÖSYM henüz resmi bir açıklamada bulunmuş değil. 2015 yılındaki tercih işlemlerinden sonra sonuçlar bir hafta içinde açıklanmıştı. Fakat bu sene sonuçların bile geç açıklanması adayları endişeye sevk ediyor. Fakat bir aksilik olmazsa sonuçlar bu sene için de 1 hafta içinde açıklanabilir.

Sonuçları nereden öğrenebiliriz?

ÖSYM, daha önce yaptığı bir açıklama ile tercih sonuçlarının adayın adresine posta ile gönderilmeyeceğini söylemişti. Tercih sonucunu öğrenmek isteyen öğrenci, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesinden kolayca öğrenebilecek. Adaylar ÖSYM Şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilecek.

Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Tercihini yapan adaylar için yerleştirmelerde DGS puanları esas alınacak. DGS Puanları ve tercih ettiği yerlere bakılacak olan öğrenciler, bilgisayarlı bir sistem ile kontenjanların müsait olduğu yerlere yerleştirilecek.

Ek Yerleştirme Olacak mı?

Eğer öğrenci tercih sonuçlarında herhangi bir yere yerleşemediğini görürse, 15 TL karşılığında ek tercih yapabilecek ve boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme ile yerleşebilecek.

RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.