2016 DGS Tercih Sonuçları bugün açıklanır mı? İşte Sorgulama Ekranı

2016 DGS Tercih Sonuçları bugün açıklanır mı? İşte Sorgulama Ekranı

Pek çok öğrenci DGS Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bu sene bir hayli geciken DGS Sürecinin son halkası olan DGS Tercih Sonuçları açıklandı mı? bugün açıklanır mı? ne zaman açıklanır? sorularının cevabı burada...

7 Ekim 2016 Cuma günü sona eren DGS Tercihlerinin ardından 1 hafta zaman geçti. Şimdi binlerce Üniversite öğrencisi Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçlarını bekliyor. Keza Üniversite hayatına AÖF ile devam etmek isteyenler de DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu soruyor.

Bilindiği gibi bu sene DGS süreci bir hayli uzadı. Sonuçların açıklanmasını 1 aya yakın bir süre beklemek zorunda kalan DGS öğrencileri, en azından DGS Tercih sonuçlarının erken açıklanmasını bekliyor.

DGS Tercih Sonuçları Bugün Açıklanır mı? Ne zaman açıklanır?

2016 DGS Tercih Sonuçları'nın açıklanma tarihi konusunda henüz verilmiş net bir ifade yok. Tek bilinen sınav sonuçlarının açıklanmasının gecikmesi üzerine Ekim 2016'nın sonu gelmeden tercih sonuçlarının açıklanacağı. Yani sonuçlar bugün de açıklanabilir, yarın veya 2 hafta sonra da.

DGS Tercih Sonuçları Açıklandığı an; https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinde yayınlanacak.

Yerleştirmeler nasıl olacak? Nerden yayınlanacak?

2016 DGS Yerleştirme Sonuçları sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden yayınlanacak. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.