2016 Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı? Bugün Açıklanır mı?

2016 Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı? Bugün Açıklanır mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Lisans ve Önlisans öğrencileri için gerçekleştirdiği Burs ve Kredi İmkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını bitirdi. Şimdi ise Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu soruluyor.

Üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerinde okuyan Öğrencilerin pek çoğu Üniversite Öğrenim hayatlarında maddi açıdan rahat etmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi imkanlarına başvurdular. Burs imkanlarından faydalanamayanlar geri ödemeli olan Kredi İmkanlarından mutlaka faydalanabilecek (elbette doğru bilgiler beyan ettilerse)

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi imkanlarından birine başvuran öğrenciler KYK Burs ve Kredi Sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak? sorusunu soruyorlar.

12 Ekim Çarşamba günü biten burs ve kredi başvurularının ardından, Üniversiteye başlayan öğrenciler sonuçları merak içinde bekliyor. Fakat KYK Kredi ve Burs Sonuçları ne zaman açıklanır? sorusu yanıt bulmadı. Bu konuda resmi bir açıklamada gelmiş değil.

Üniversite eğitimine bu sene başlamış olan 1.sınıf öğrencilerine ise KYK'nın Resmi bir ağzından sevindirici haber var. KYK Genel Müdürü Sinan Aksu; "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Üniversite 1.Sınıf'a başlayıp Kredi ve Burs'a başvurmuş olan öğrencilerin bu sene sadece Ocak ayının değil, Ekim, Kasım, Aralık ödemelerini de alacağını söyledi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.