2016 Aşure Günü ne zaman? Aşure Ayının anlamı nedir?

2016 Aşure Günü ne zaman? Aşure Ayının anlamı nedir?

İslam aleminin bir mübarek günü daha yaklaştı. Önce Ramazan ayı, sonra Kurban Bayramı ve şimdi de Muharrem Ayı'nın gelmesi ile birlikte, Aşure Günü'nün de yaklaştığına şahit oluyoruz. 2016 Yılında Aşure Günü ne zaman? Sorusu merak ediliyor...

İslam Alemi, Miladi olarak Ekim Ayı'nın içerisinde Muharrem ayı ve Hicri Yılbaşı'nın sevincini yaşayacak. Bu ay içerisinde en önemli zamanlardan biri de Aşure Günü. Peki Aşure Günü ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

2016 Yılı Aşure Günü ne zaman?

Aşure günü, Muharrem Ayı'nın 10. Gününe denk geliyor. Bu nedenle bu sene Aşure Günü, 11 Ekim 2016 Salı Günü İhya edilecektir. Hepimizin çok sevdiği Aşure Tatlısı, eşe, dosta, komşuya 2016 yılında 11 Ekim 2016 Salı Günü dağıtılacak ve sofralar şenlenecek. Bu tatlının dağıtılması ile toplum içindeki komşuluk ve dostluk ilişkileri daha da gelişecek.

Aşure Ayı veya Günü Ne Anlama Geliyor?

"Allah'ın (c.c.) ayı" (Şehrullah-i Muharrem) olarak bilinen Muharrem Ayı, ilahi bereketin doruk noktasına ulaştığı aylardan biridir. Aşure günü de bu ay içerisindedir. İslam inancında bu günde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir. Muharrem ayında ve özellikle de Aşure Günü'nde oruç ibadeti de yapılır.

Aşure Günü tarihsel olarak nerden gelir?

Aşure Günü'nün tarihsel olarak Nuh Peygamber'den geldiği düşünülmektedir. Nuh Tufanı olarak Kur'an-ı Kerim'de de geçen tufan sırasında, helak edilen kavminden yaptığı gemi ile kaçan Hz. Nuh'un gemisinde bulunan malzemelerden Aşure yaptığı ve bu aş'ın günümüze kadar geldiği düşünülmektedir. Özellikle Osmanlı döneminde yoğun şekilde yapılan bu tatlı, günümüze kadar farklı tatlar ile sofralarımıza gelir.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.