2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman? Sınava kaç gün kaldı?

2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman? Sınava kaç gün kaldı?

10 Ekim 2016 tarihinde başvuruları sona eren ve Lisans Üstü Eğitim Programınlarına başvurmak isteyenlerin gireceği ALES Sınavları için heyecan artmaya başladı. 2016 Sonbahar ALES'in ne zaman yapılacağı merak konusu. Adaylar çalışmalarına hız verdi.

Üniversite'lerin Lisansüstü programlarında yer almak isteyen ve Akademik bir kariyer düşünen binlerce Lisans Mezunu öğrenci için beklenen gün giderek yaklaşıyor. Aralık Ayı'na girmek üzere olduğumuz şu günlerde binlerce kişiyi ALES Sonbahar Dönemi telaşı sarmış durumda.

Öğrencilerin yoluna Üniversitelerde devam edebilmesi için Lisans programlarından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı kısaca ALES sınavına katılmaları gerekmektedir. Her yıl sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki farklı dönemde düzenlenen ALES Sınavı'nın 2016 için son sınavı da yaklaşıyor. Bu yüzden pek çok kişi internette; 2016 ALES Sonbahar ne zaman? 2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman yapılacak? 2016 ALES Sonbahar Sınavı'na ne kadar kaldı? gibi sorulara yanıt arıyor.

2016 ALES SONBAHAR SINAVI NE ZAMAN?

2016 Yılında düzenlenecek son ALES Sınavı olan 2016 ALES Sonbahar Sınavı; 18 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Sınavın düzeneleneceği 18 Aralık 2016 ise Pazar gününe denk geliyor. Sınava 20 gün kadar bir süre kaldı. Adaylar bu yüzden hazırlıklarının son aşamasına girdi diyebiliriz.

Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

Sınav'da öğrencilere Sayısal ve Sözel Alan'da 2 ayrı test uygulanacak. Toplamda 120 soru sorulacak sınavda öğrencilere tek kitapçık verilecek. Öğrenciler kitapçıktaki soruları sadece cevap kağıdına işaretleyecekler.

Sınav günü yaklaştıkça sınav ile ilgili detayları sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.