2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman? Sınav saat kaçta yapılacak?

2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman? Sınav saat kaçta yapılacak?

Başvuruları 10 Ekim Tarihinde sona eren ve Lisans Üstü eğitim almak isteyen Üniversite mezunlarının veya mezun olmaya yaklaşanlarn katılımı gerçekleştirilecek olan 2016 ALES Sonbahar Sınavı için günler sayılı. Peki 2016 ALES Sonbahar ne zaman? Saat kaçta?

2016 yılında yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavları'nın sonuncusu olan 2016 ALES Sonbahar için artık günler sayılı. Eğitim hayatına Üniversitelerin lisansüstü birimlerinde devam etmek isteyen Üniversite mezunu olmuş veya olmak üzere olan binlerce öğrenci için beklenen tarih yaklaşıyor. Öğrenciler çalışmalarına hız vermiş durumda.

Akademik bir kariyer düşünen binlerce kişi internette; "2016 ALES Sonbahar Sınavı ne zaman? 2016 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak? 2016 ALES Sonbahar Sınav Saati kaçta?" gibi sorulara yanıt arıyor.

2016 ALES Sonbahar Ne Zaman Yapılacak? Sınav Saati Kaç?

2016 yılında yapılacak son ALES olan ALES Sonbahar Sınavı, 18 Aralık 2016 olarak belirlendi. ÖSYM'den gelen açıklamaya göre ALES Sonbahar 2016 18 Aralık Pazar günü tüm Türkiye'deki sınav salonlarında ortak olarak başlayacak.

Sınav ise sabah saat 09.30'da başlayacak. Sınav tam olarak 180 dakika sürecek. 3 Saatin sonunda aday cevap kağıdına herhangi bir işaretleme yapamayacak.

Adayın bu sınavdan aldığı puanı 3 yıl boyunca geçerli olacak. Adaylar sınavda sayısal ve sözel olmak üzere iki farklı alandan sorular çözecek. Sayısal-1 ve Sayısal-2, sayısal bölümün testlerini oluştururken, sözel-1 ve sözel-2 de sözel bölümün testlerini oluşturacak. Bu bölümlerde 40'ar sorudan 80 soru sorulacak. Fakat aday bölümünün ağırlıklı ortalamasına göre 3 bölüm seçecek ve 120 soru cevaplandıracak.

Adaylar Sınav için yanlarında sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanlarını veya süresi dolmamış pasaportlarını bulundurabilecek. Sınava girerken yasak olan eşyalar ise şu şekilde;

çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,  cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,  her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,  kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla su hariç yiyecek, içecek vb. gıda maddeleriyle,  ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.