2016 ALES Sonbahar Sınav Giriş Belgeleri yayınlandı! (Tıkla ve Öğren)

2016 ALES Sonbahar Sınav Giriş Belgeleri yayınlandı! (Tıkla ve Öğren)

2016 yılında gerçekleştirilecek olan ve Akademik kariyer yapmak isteyen Üniversite mezunu veya mezun olmak üzere olan öğrencilerin katılabildiği 2016 ALES Sonbahar Sınavı'nın Giriş Belgeleri ÖSYM tarafından yayınlandı.

Üniversitelerde Akademik bir kariyer yapmak isteyen binlerce Üniversite Mezunu veya Üniversite'den mezun olmak üzere olan öğrencilerin katılabildiği 2016 Akedemik Personel ve Lisansüstü Eğtiim Giriş Sınavı (ALES) için geri sayım başladı. Pek çok öğrenci bu zorlu sınav öncesindeki son çalışmalarını yapıyor.

Üniversitelerin Lisansüstü programlarına katılmak isteyen öğrenciler, Sınav Giriş Belgesi almak için internette; "2016 ALES Sınav Giriş Belgesi, 2016 ALES sonbahar Sınav Giriş Belgesi nasıl alınır?" gibi aramalar yapıyor.

2016'nın son sınavlarından olan ALES Sonbahar Dönemi 2016, 18 Aralık 2016 Pazar günü yapılacak. Bu zorlu sınavın başlama saati ise sabah 09.30 olarak belirlendi.

Öğrencilere Sayısal ve Sözel alandan 4 test uygulanacak. Öğrenciler en az 100 soru çözecekler ve 180 dakika süreye sahip olacaklar.

2016 ALES Sonbahar Sınavı Giriş Belgesi nasıl alınır?

2016 ALES Sonbahar Sınavı Giriş belgesi almak için TIKLAYINIZ

Linke tıklayarak ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine girdikten sonra, 2016 ALES Sonbahar Dönemi yazan yere tıklayın. Sonrasında T.C. Kimlik Numaranız ile aday şifrenizi girmeniz, sınav giriş belgenizi almak için yeterli olacaktır.

Sınava gireceğiniz yer ve salon bilgileri Sınav Giriş Belgesi üzerinde yer almaktadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.