2016 ALES Sonbahar Başvuruları için son gün! Başvuru nasıl yapılır?

2016 ALES Sonbahar Başvuruları için son gün! Başvuru nasıl yapılır?

Üniversite öğrenimine yükseklisans ile devam etmek isteyen öğrencilerin en önemli aşamalarından biri olan ALES sınavının sonbahar dönemi sınavı için başvurular bitmek üzere. Başvurular ile ilgili detaylar haberimizde...

4 Yıllık Lisans eğitiminin ardından, Üniversitede Yüksek Lisans alarak akademik kariyer edinmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken en önemli sınavlardan biri şüphesiz ki ALES. 2016 ALES Sonbahar Dönemi Başvurularında ise sona gelinmiş durumda. Peki ALES Başvuruları nasıl yapılır? İşte son dakika başvuru yapacaklar için rehber..
.

ALES Başvurusu nasıl yapılır?

18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan ALES Sonbahar Dönemi başvurularının son günü bugün. Son dakika başvuru yapacaklar için ise son bir fırsat kaldı. Sınava başvurmak için ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi olan https://ais.osym.gov.tr/ adresine girmeniz gerekli. Bu adresten T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifreniz ile sisteme giriş yaparak, Başvuru bölümünü seçerek ALES Başvurusu yapabilirsiniz.

Başvuru ücreti 80 TL'dir. 80 TL'lik başvuru ücretini Akbank, Halkbank, Kuveyt Türk, Türk Ekonomi Bankası ve Ziraat Bankası ATM'lerinden yapabilirsiniz. Lakin Kredi Kartı veya Banka Kartı sahibi iseniz (banka farketmez) ÖSYM'nin sitesinden de ödeme yapabilirsiniz. Başvuruların bitmesine saatler kala bu yöntem size zaman kazandırabilir. Ödeme için https://odeme.osym.gov.tr/ girmeniz yeterli.

Sınav ne zaman, saat kaçta?

2016 ALES Sonbahar 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sabah 09.30'da başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Risalehaber.com

https://odeme.osym.gov.tr/

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.kamuajans.com/sinav/ales-basvurulari-icin-son-gun-h502553.html

Kamuajans

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.