2016 ALES Başvuruları ne zaman bitiyor? Sınav Ücreti Ne Kadar?

2016 ALES Başvuruları ne zaman bitiyor? Sınav Ücreti Ne Kadar?

2016 ALES Başvurularında sona doğru yaklaşıldı. Sınav konusunda açıklamalarda bulunan ÖSYM, önemli noktalara değindi. İşte ALES Başvurusu hakkında herşey...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bugün kendi sitesinden 2016 ALES'e dair önemli açıklamalarda bulundu. 2016 ALES Başvurularında sona doğru geldiğimiz şu günlerde, 2016 ALES Başvurusu ne zaman son bulacak? 2016 ALES Başvurusu son tarihi ne zaman? gibi sorulara yanıt aranıyor.

2016 ALES Başvuruları için son 1 hafta. Yani 10 Ekim 2016 itibari ile ALES Başvuruları sona eriyor. Bu tarihi kaçırmadan başvuru yapmanız şart.

Sınav tarihleri ise ÖSYM'nin önceden yaptığı bir açıklama ile değişti. Bunun dışında Sınav Ücreti, Başvuru şartları ve Başvurunun nasıl yapılacağına dair ÖSYM çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sınav Ücretleri ne kadar?

2016 ALES Başvuru ücreti 80 TL'dir. Başvuru hizmeti ise 3 TL'dir. Eğer ÖSYM şifrenizi unuttuysanız 5 TL Karşılığında da değiştirebilirsiniz. Eğer Şifrenizi unutmadıysanız Başvuru için 83 TL yeterli olacakken, unuttuysanız 88 TL yanınızda hazır bulunmalı.

Bu arada Fotoğrafınız da geçerlilik süresi dışına çıktıysa, 10 TL Karşılığında fotoğraf yenilenebilmektedir.

Sınav ücretini online ödemek isteyenler ÖSYM'nin sitesindeki ÖDEMELER kısmını kullanabilir. Eğer online ödeyemiyorsanız, anlaşmalı bankalar aracılığı ile sınav ücreti yatırılabilir. Aldığınız dekontu ise muhakkak saklayın.

Sınav ne zaman yapılacak?

2016 ALES Sınavı 18 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

Güzel sanatlar bölümü için şart aranacak mı?

Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, Sınava girmiş olma koşulu aranmaz. Ancak, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca sınavda puan şartı getirilebilir. Lisans derecesiyle doktora veya sanatta yeterlik programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir

RisaleHaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.