2016-2017 Umre Kayıtları ne zaman? Umre Kaydı nasıl yapılır? Umre ücretleri ne kadar?

2016-2017 Umre Kayıtları ne zaman? Umre Kaydı nasıl yapılır? Umre ücretleri ne kadar?

Biz Müslümanların önemli ibadetlerinden biri olan Umre, her sene olduğu gibi bu sene de heyecanla bekleniyordu. Beklenen zaman geldi ve 2017 yılı için Umre Kayıtları başladı. Umre Kayıtları son tarih, umre başvurusu ve ücretlerini sizin için araştırdık.

Umre ibadeti, Hac zamanı dışında Kutsal Topraklarda yapılan ibadete verilen isimdir. Hanefi ve Maliki mezheplerinde sünnet olan ibadet, Şafii ve Hanbeli mezheplerine göre de farz olan ibadetler arasına girer. Hac ve Umreyi peş peşe yapmak tavsiye edilmiştir. Umre konusu Kur'an-ı Kerim ve Hadislerde de sıkça geçer.

Uzunca süredir beklenen 2017 için Umre Kayıtları 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile başladı. Peki Umre Kayıtları ne zamana kadar devam edecek? Umre Kaydı nasıl yapılır? Umre Ücreti ne kadar? Kayıt olurken nelere dikkat etmek gereklidir? işte soruların yanıtları ve çok daha fazlası.

Umre Kaydı nasıl yapılır?

Öncelikle Umre Kaydı yaptırmak isteyenler, Diyanetin umre broşürlerinden veya il ve ilçe müftülüklerinden veya Diyanetin resmi internet sitesinden kendilerine uygun tarihe denk gelen umre programını seçebilirler.
Umre Programını tercih ettikten sonra, konaklayacakları otel odasını belirlemeleri gerekmektedir. Mekke ve Medine'deki otellerin oda sayısı 3 ile kısıtlıdır. Fiyatlar odalara göre değişiklik gösterir. Fiyatları yazımızın içinde söyleceğiz. Odanızı seçtikten sonra istenen ücreti anlaşmalı bankalardan birine ödemeniz gerekir (size seçtiğiniz hizmet için bir banka kodu verilecek)
Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra isterseniz Diyanet'in resmi sitesi'nin hac ve umre bölümü olan https://www2.diyanet.gov.tr/hacveumregenelmudurlugu/Sayfalar/AnaSayfa.aspx adresinden, isterseniz il ve ilçe müdürlüklerinden kaydınızı yapabilirsiniz. Eğer internetten kayıt yapacaksınız, sizin ve kayıt yaptırdığınız her fert'in ayrı ayrı t.c. kimlik numarası ile kayıt yaptırabilirsiniz. İnternetten kayıt yaptırdıktan sonra, belirlenen müftülüğe gidip kayıt yaptırdıkları kişilerin akrabalık ve mahrem durumlarını da göstermesi gerekmektedir.

Kaydınızı yaptırdıktan sonra, müftülükten bir 2017 Umre Müracaat ve Kayıt Formu alıp doldurmanız gerekmektedir. Kayıt Formunun yanında,şu belgeleri de müftülüğe götürmeniz lazım;

- Pasaport
-Aşı Kartı
-Bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi
- 45 yaşından küçük bayanlar ile 15 yaşından küçük erkeklerden birinci derece akrabası ile gidecek olanlar için refakat belgesi.Eğer tek gideceklerse noterden alınacak olan muvafakatname ve taahütname
 

Anlaşmalı Bankalar Hangileri?

2017 Umre Ücretini aşağıdaki bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz;

- Ziraat Bankası
-Al Baraka Türk
- Halkbank
- Vakıfbank
- Kuveyt Türk
- Türkiye Finans
- Ziraat Katılım
- Akbank

Umre Ücretleri ne kadar?

Eğer Diyanet'in belirlediği turlar ile Umre'ye gidecekseniz (Fiyatlar Dolar Üzerindendir);

Yarı Yıl Tatili için Fiyatlar:

diyanet-ogrenci.png

Servisli 24 günlük umre programı ( Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında ayrı ayrı)

diyanet_1.png

14 Günlük Servisli Umre Programı

diyanet.png

20 Günlük Yürüme Mesafeli Umre Programı

diyanet_umre20.png

14 Günlük Yürüme Mesafeli Umre Programı

diyanet_umre_14.png

14 Günlük Umre Programı

diyanet_umre.png

11 Günlük Umre Programı

1_1.png

 

7 Günlük Umre Fiyatları

umre.png

Diyanet'in umre tur fiyatları bu şekilde. Başvuru tarihleri programa göre farklılık gösterebiliyor. Tercih ettiğiniz Umre Programının ilk ve son başvuru tarihini tablodan bulabilirsiniz. İlk Umre Kafilesi 30 Kasım 2016'da yola çıkacaktır.

Umre ibadetinin nasıl yapılacağını ve nelerin ibadeti bozduğunu sizlere başka yazımızda anlatacağız. Bizi takipte kalın.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.