2016 2017 Okullar Ne Zaman Açılacak: İşte Okulların Açılış Tarihleri

2016 2017 Okullar Ne Zaman Açılacak: İşte Okulların Açılış Tarihleri

2016-2017 yılı Eğitim ve Öğretim yılının ne zaman başlayacağı öğrenciler ve öğretmenler tarafından oldukça merak ediliyordu.

Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamalarla okulların açılacağı tarih belli oldu.

Eğitim ve Öğretim yılının bir dönemi daha bitti ve yeni dönem için öğrenciler heyecanlı bir şekilde hazırlıklara başladı. 17 Haziran günü okullar kapandı ve yaklaşık 3 aylık bir yaz tatili yapılıyor. Tatilin bitmesine sayılı günler kala öğretmen ve öğrencileri okulların ne zaman açılacağı hakkında bilgileri merak ediyor.

2016 2017 Okulların Açılış Tarihi

Okullar kapandığı günden bu yana öğrenciler tatilin ne zamana kadar süreceğini merak konusu. Geçtiğimiz yıllarda okulların açılışının kurban bayramına denk gelmesi nedeniyle öğrenciler 28 Eylül'e kadar tatil yapmış ve okullar geç açılmıştı.

Geçtiğimiz yıl kurban bayramının araya girmesi nedeniyle öğrenciler tam olarak 4 ay tatil yaptı. Peki bu yıl okullar ne zaman açılacak?

Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir merak konusu olan Eğitim ve Öğretim Takvimini yayımladı. Geçtiğimiz yıl kurban bayramını nedeniye geç açılan okulların, bu yıl 19 Eylül Pazartesi günü açılacağı belirtildi. 2016 2017 Eğitim ve Öğretim yılı bu tarihten itibaren başlamış olacak.

2016 2017 Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

2016 2017 yarıyıl tatilinin 23 Ocak 2017'de başlaması ve 3 Şubat 2017 tarihinde bitmesi planlanıyor. İkinci döneme okullar 6 Şubat tarihinde başlayacak ve 9 Haziran Cuma günü okullar Eğitim ve Öğretim yılının sonuna gelmiş olacak.

 

Haberşefi

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum