2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın eksik kitapları ne zaman verilecek?

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın eksik kitapları ne zaman verilecek?

Eksik ders kitapları öğrencilerin ders hayatını etkilemeye devam ediyor. Öğretim yılı açılalı 1 ayı geçti, hala kitaplar gelmedi. Okullar başladıktan sonra fark edilen yanlışlık ne zaman düzeltilecek? Eksik Ders kitapları ne zaman dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden en çok etkilenen kurum olma özelliğini taşıyor. Gerek ihraç edilen personelin fazlalığı, gerek öğretmen açıkları ve gerekse eksik ders kitapları bunu kanıtlar nitelikte. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında bazı ders kitaplarının basımının FETÖ mensubu matbaalarca gerçekleştirildiği ve içinde FETÖ Propagandası barındırdığı gerekçesi ile bazı kitaplar dağıtılamadı. Dağıtılamayan derslerin kitapları için hummalı şekilde çalışılsa da, eksik tamamlanamadı.

Sezonun başlamasının üstünden geçen 1 buçuk aya rağmen hala ders kitapları dağıtılmadı. Özellikle TEOG Sınavına hazırlanan öğrenciler durumdan muzdarip. Veliler de eksik ders kitaplarının ne zaman verileceği endişesini taşıyor.

Konu ile ilgili beklenen açıklama nihayet geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA'nın haberine göre eksik ders kitapları ile ilgili konuştu.

Eksik ders kitaplarıyla ilgili ihale sürecine ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Hemen hemen bu ay sonuna kadar hepsinin tamamlanacağını söylüyorum." ifadesini kullandı. Bakan Yılmaz, okulda okuyan çocuğuna, "Bütün kitaplarınız geldi mi?" diye sorduğunda çocuğunun bir kitabının gelmediğini söylediğini aktardı. 300'ün üzerinde kitap dağıtıldığını belirten Yılmaz, bunlardan bir tanesi bile eksikse ekim ayının sonuna kadar öğrencilerin elinde olacağını bildirdi. "Öğretmen Strateji Belgesi"ne ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, paydaşlardan alınan görüşlerden sonra belgeyi imzaladıklarını ve Kalkınma Bakanlığına Yüksek Planlama Kurulu kararına sunulması için gönderdiklerini kaydetti. Kurulun üyelerine strateji belgesini göndererek görüş alındığını dile getiren Yılmaz, "Muhtemelen uzmanlık olan bakanlık görüşüne uyarlar diye düşünüyoruz. Bu yılın sonuna kadar çıkmasının uygun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Ekim ayı sonu bugün. Fakat hala eksik ders kitapları var. Konu hakkında yetkililer Kasım Ayı'nın ilk haftasını işaret ediyor. Yani 1-2 hafta içinde kitabı olmayan ders ve öğrenci kalmayacak diyebiliriz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum