2015 LYS soruları ne zaman yayınlanacak?

2015 LYS soruları ne zaman yayınlanacak?

Türkiye'de 81 il merkezi ve Lefkoşa'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son oturumları 20- 21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

LYS'nin üçüncü ve dördüncü oturumları 20 Haziran 2015 Cumartesi LYS-2 fen bilimleri sınavı, 21 Haziran 2015 Pazar günü de LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı şeklinde yapılacak.

LYS-2 ve LYS-3 sınavlarının sorularına ve cevap kâğıtlarına 21 Haziran’da saat 16.00’dan itibaren ulaşılabilecek.

LYS sınav soruları ve sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler, Üniversite tercihleri için hazırlıklara başlayacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2 milyona yakın kişinin merakla beklediği üniversite kontenjanlarını açıkladı. Geçen yıl 778 bin olarak açıklanan kontenjanlar, bu yıl 800 bine yükseldi.

Adaylar oturumlar bittikten puanlarını az çok hesaplayıp tercih işlemleri için ön hazırlıklara başlayacaklar.

LYS sonuçlarının ardından öğrenciler üniversite kayıtlarına başlayacak. Her yıl eylül ayının ilk haftasında gerçekleşen kayıtlarda tarih bu kez erken bir tarihe çekildi. Üniversite kayıtları, bu yıl ağustos ayına alındı.

13-14 Haziran’da gerçekleşen LYS sınavının sorularının yüzde 20’si yayınlanmıştı. Adaylar sınav sorularına "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek.

Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınava/sınavlara başvuran adayların erişimine açılacak. İlgili sınava/sınavlara başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınavın/sınavların sorularının tamamına erişebilecekler.

egitimrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.