2014 zor geçer ama Bediüzzaman gibi ümitvar olunuz

2014 zor geçer ama Bediüzzaman gibi ümitvar olunuz

Star yazarı Ertem, "hep diyorum ya, Bediüzzaman gibi söylemek lazım, yeni yılın şu ilk günü; ümitvar olunuz" dedi

Risale Haber-Haber Merkezi

2014 yılının zor geçeceğini söyleyen iktisatçı ve Star yazarı Cemil Ertem, "hep diyorum ya, Bediüzzaman gibi söylemek lazım, yeni yılın şu ilk günü; ümitvar olunuz" dedi.

2014  yılının önemli ama çok ilginç aynı zamanda belirleyici bir yıl olacağını belirten Ertem, "İnsanlık tarihinde böyle yıllar vardır. Bu yıllara denk gelen zamanlar, yılların birikimini ve bu birikimlerden doğan gerilimleri boşaltan deprem yıllarını ortaya çıkartır. 20. yüzyılın başı da böyleydi" şeklinde yazdı.

Yeniye, gelmekte olana direnenlerin olduğuna dikkat çeken Ertem, bunları şöyle sıraladı: "yalnızca bir sosyal yapı, siyasi bir görüş, bir muhalefet unsuru değil, yeniye, gelmekte olana direnen Stalin’den, Hitler’den, Şeyh Sait’in, Seyit Rıza’nın katillerinden kalma seküler-faşist ulus devlet paradigmasının son aparatları."

Ertem yazısını şöyle tamamladı: "İşte bundan dolayı 2014 zor geçecek. Ama hep diyorum ya, Bediüzzaman gibi söylemek lazım, yeni yılın şu ilk günü; ümitvar olunuz... Görüyorsunuz işte, Stalin’in savcısı Vishinsky’den geriye ne kaldı, ondan öte Stalin’den ve benzerlerinden geriye ne kaldı. Tekrar edelim o zaman; ümitvar olunuz, hak ve haklı kazanacak... Herkese barışın ve her alanda çözümün hakim olduğu bir yıl dilerim..."

Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.