2014 yılı için korkutan uyarı

2014 yılı için korkutan uyarı

Türkiye en yağışsız yıllarından birini yaşarken, Alman uzmanlar kabus gibi bir uyarı yaptı. Buna göre El Nino'nun etkisiyle 2014, ‘kaydedilmiş en sıcak yıl' olabilir.

Uzun dönemli hava tahminlerinde bulunan uzmanlar, 2014 yılının kayıtlara geçmiş en sıcak yıl olabileceği uyarısında bulundu. Zira, Pasifik Okyanusu'ndaki ılık suların yüzeye yükselmesi ve Ekvator boyunca Amerika kıtasına yönelmesiyle oluşan hava hareketinin bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor. El Nino (Yaramaz çocuk) ismi verilen bu hareket ile atmosfere ciddi miktarda sıcaklık yayılacak. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda iklimlerin altüst olacağı ve 2014'ün çok sıcak geçme ihtimalinin arttığı belirtiliyor. Almanya'daki Justus Liebig Üniversitesi'nden Armin Bunde önderliğindeki bir grup bilim insanı farklı bir yöntem kullanarak El Nino'yu neredeyse bir yıl önceden tahmin edebildiklerini açıkladılar.

İhtimal yüzde 76

Ekvator bölgesi ve Pasifik'in geri kalanı arasındaki sıcaklık farklarını inceleyen Alman bilim insanları, iki bölgenin aralarındaki fark
azaldığında, El Nino oluşma ihtimalinin arttığını gözlemlediler. Sonuçları değerlendiren Armin Bunde, bu yıl El Nino oluşma ihtimali için yüzde 76 gibi çok yüksek bir değer verdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.