2014 Akademisyen maaşları ne kadar oldu?

2014 Akademisyen maaşları ne kadar oldu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bayram müjdesi olarak açıkladığı akademisyen maaşlarına zam müjdesi geldi.

Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı. Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlara brüt aylık tutarının % 100'ü, diğer kadrodakilere % 115'i oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenecek. Yeni yasaya göre kim ne kadar zam alacak, işte o liste...
 
Akademik teşvik puanı otuz ve üzerinde bulunanlara, Devlet Memurları Kanunu'na tabi ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru brüt aylık tutarının, profesör kadrosunda bulunanlar için yüzde 100'üne, doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 90'ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 80'ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacısı  kadrosunda bulunanlar için yüzde 70'ine aldıkları akademik teşvik puanının yüze bölünmesi suretiyle bulunacak oranın uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda akademik teşvik ödeneği verilecek.
Meclis’te dün gece kabul edilen yasayla profesör ve doçent maaşında 726, öğretim görevlisi maaşında 835 TL artış olacak.
Yasayla akademik personele 436-726 TL arasında akademik teşvik ödülü de geldi Akademisyen maaşlarına zam öngören tasarı dün gece Meclis Genel Kurulu’nda yasalaştı. Yasaya göre, devlet üniversitelerinde görev yapan yaklaşık 120 bin akademik personele “Yüksek Öğretim Tazminatı” altında yeni bir ödeme usulü getirilerek, maaşlarında yüzde 35,5’e varan artış sağlandı. 
Yasayla 4 bin 281 ile 4 bin 932 lira arasında olan profesör maaşları 5 bin 7 ile 5 bin 656 liraya, 2 bin 931-3 bin 539 lira arasındaki doçent maaşı 3 bin 657- 4 bin 265 liraya, 2 bin 85-2 bin 845 lira arasında olan yardımcı doçent maaşı 3 bin 551-3 bin 571 liraya çıkacak.
2 bin 365 ile 2 bin 451 lira arasında olan araştırma görevlisi maaşı 3 bin 200-3 bin 256 liraya, 2 bin 285-2 bin 590 lira arasında olan öğretim görevlisi ve okutman maaşı da 3 bin 20-3 bin 425 liraya yükselecek.
AKADEMİK TEŞVİK DE GELDİ
 
Yasayla akademik teşvik uygulaması da getirildi. Buna göre profesörlere 726, doçentlere 653, yardımcı doçentlere 581, araştırma görevlilerine 508, öğretim görevlilerine de 436 liraya varan akademik teşvik ödeneği verilecek. Teşvik ödülü araştırma, yayın , sergi, patent, atıflar, bilim danışma kuruluna sunulan akademik ödüller esas alınmak suretiyle yıllık akademik teşvik puanına göre verilecek. Yasaya son anda bir önergeyle eklenen düzenlemeyle akademik teşvikten TSK kadrolarındaki öğretim elemanlarının da yararlanması sağlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversite genel sekreter yardımcılarının ek göstergesinin de düzeltileceğini, bu yönde çalışma yaptıklarını da söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akademisyenlere zam düzenlemesi sırasında, araştırma görevlilerinin sorunlarını yakından bildiğini, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra araştırma görevlisi olarak çalıştığını söylemişti.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.