200 Bin Aday, İmam-Müezzin-Kayyım Olmak İçin Ter Döktü

200 Bin Aday, İmam-Müezzin-Kayyım Olmak İçin Ter Döktü

Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım olmak isteyen adaylar Din Hizmetleri Alan Test Sınavı’nda (DHBT) ter döktü.

ÖSYM tarafından bu sene ilk kez yapılan DHBT’de adaylara 20’si alan sorusu olmak üzere 40 soru yöneltildi.
 
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul 1, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van il ve ilçe merkezlerinde yapılan sınavda yaklaşık 200 bin kişi ter döktü. Ehliyetin üzerinde TC numarası bulunmayan ve kimliksiz gelen adaylar ise DHBT sınavına alınmadı. Adaylar sınavda ter dökerken, yakınları da dışarıda stresli dakikalar yaşadı.
 
    Adana Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi’nde DHBT’ye giren öğrenci yakınları sabah erken saatlerde sınav yapılacak alanlarda yerlerini aldı. Sınav süresi boyunca bazı aileler çocukları için dua ederken, bazıları ise vakit geçirmek için elişi yaptı. Uzun süre güneş altında bekleyen aileler, çocuklarının sınav salonundan çıkmasıyla rahatladı. Sınavdan çıkan adaylar ise soruların zor olduğunu belirtti.
 
    DHBT sonuçlarının ise ÖSYM tarafından hafta içerisinde yayımlaması bekleniyor. Sınav sonuçları ise ÖSYM`nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.