20 milyon Suriyeli'nin problemi masada

20 milyon Suriyeli'nin problemi masada

İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'nde 9 ülkeden eğitimciler ve ilgililerin katılımıyla düzenlenen konferansta Suriyeli sığınmacıların eğitimlerine ilişkin yapılması gerekenler ele alındı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca "Suriyelilerin Eğitimi, Problemler ve Çözümler" konferansı düzenlendi.İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'nde 9 ülkeden eğitimciler ve ilgililerin katılımıyla düzenlenen, Suriyeli sığınmacıların eğitimlerine ilişkin yapılması gerekenlerin ele alınacağı konferansa İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı. Yıldırım, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaklaşık 6 yıldır devam eden iç savaştan en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Özellikle genç nüfusun üniversite eğitimlerini tamamlayamadığını aktaran Yıldırım, bu nedenle 9 ülkeden alimler ve eğitimcilerin katılımıyla konferans düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. Düzenlenen konferansın, programın ilk ayağı olacağını kaydeden Yıldırım, "Daha sonra çeşitli İslam ülkeleri ve batıda devam edecek. Doğal olarak 20 milyondan fazla Suriyelinin bütün problemleri masaya yatırılacak ve çözümler üretilecek çünkü eğitilmemiş toplumlar hepimizin başına sıkıntıdır." dedi.

'Oku' emriyle yola çıkıldı

Yıldırım, savaş mağduru insanların kendilerini geçindiremeyecek durumda olanlarının bulunduğunu, bunun da cahilliği ve fakirliği beraberinde getirdiğini dile getirdi. Cahiliyetten ve İslam alemi içerisindeki ihtilaflardan kurtulmanın okumakla mümkün olduğuna işaret eden Yıldırım, "O yüzden Allah'ın ilk emri olan 'Oku' emrini yerine getirecek şekilde bir sistem kuruluyor. Şu anda Suriye'de üniversiteler ve çeşitli okullar açtık. Türkiye'nin içinde ve dışında gençlerimizi yetiştiriyoruz. İnşallah Suriye'nin geleceğinde, siyasetinde ve bürokrasisinde bu çocuklar yer alacak." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.