20 bine yakın personel alınacak

20 bine yakın personel alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Sağlık Bakanı Akdağ devam eden Fırat Kalkanı operasyonu hakkında, "Türkiye, bölgenin kudretli bir devleti olarak elbette kendi halkı için ve Suriye halkı için gerekenleri yapacaktır. Bunu yapmak gerekiyordu, yaptık ve çok da başarılı biçimde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli sağlık personeli alımı konusunda Sağlık Bakanı Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız." şeklinde konuştu.

ASKERİ HASTANELERİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLMESİ
Sağlık Bakanı Akdağ, "Devirle ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış olacağız." dedi.

"AİLE HEKİMLERİ AYDA 8 SAAT NÖBET TUTMAK DURUMUNDA KALMAYACAK"
Akdağ, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulamasına yönelik, "Aile hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak." dedi.
 

 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.