20 Bin Orta Afrikalıya Türkiyeli hayırseverler sahip çıktı

20 Bin Orta Afrikalıya Türkiyeli hayırseverler sahip çıktı

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun’a sığınan mültecilere Cansuyu sahip çıkıyor.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
 Çad’ın Orta Afrika sınırındaki Sarh kentinde bulunan mülteci kamplarında Ramazan ayı nedeniyle kumanya dağıtımı yapan Cansuyu Derneği, 20 Bin mağdura ulaştı.
 
İNSANLAR AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR
 
Mangeme ve Doyaba Kamplarında binlerce aileye kumanya paketleri dağıtıp iftar yemekleri organize eden dernek ayrıca hayırseverlerin bağışladığı 32 adet büyükbaş kurbanın kesimini de bu kamplarda yaparak mültecilere dağıttı. Derneğin Orta Afrika Yardımları Koordinatörü Mustafa Hadık, halen daha Çad’da gelen yardımları organize etmeye çalıştıklarını belirterek; “Sarh kentindeki Mangeme kampında 1000 ve Doyaba Kampında ise 4000 aileye Ramazan Kumanyası dağıtımı yaptık. Bu kamplarda hemen hiçbir şey yok. İnsanlar açlıkla mücadele ediyor. Hemen hemen 20 bin insan Türkiyeli hayırseverler tarafından sevindirilmiş oldu. Ayrıca toplam 32 adet büyükbaş kurbanın kesimini de bu kamplarda yaparak 5 ton civarında et dağıttık. Yiyecek hemen hiçbir şeyi olmayan bu insanlara hayırsever kardeşlerimzi pirinç, yağ, şeker ve makarna gibi önemli besinler bağışlanmış oldu. Allah onlardan razı olsun” dedi.
 
HAYIRSEVERLERİN İLGİSİ BEKLENİYOR
 
Kamplara sığınan insanların genelde kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu ifade eden Hadık; “Eğer onlara bizler sahip çıkmazsak insani bir felakete doğru gidiyorlar. Çok acı olaylar olabilir. Sığındıkları Çad ülkesi de fakir bir Afrika ülkesidir.  Bu kadar mülteciye sahip çıkma imkanları yok. Hayırseverlerimizin ilgisini bekliyoruz” diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.