20 Bin Öğretmen Ataması ne zaman yapılacak? | MEB Öğretmen Ataması

20 Bin Öğretmen Ataması ne zaman yapılacak? | MEB Öğretmen Ataması

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde müjdeyi vererek, 20 bin Öğretmen Ataması yapacağını duyurdu. Sözleşmeli Öğretmen olarak ataması yapılacak öğretmen adayları heyecanlı. 20 bin Öğretmen ataması ne zaman? MEB Öğretmen atama tarihi...

2017 yılının ilk günlerinde Kamu'ya çok sayıda personel atacağının, bunun büyük kısmının da Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacağı açıklanmıştı. Bu haber yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen adayını heyecana sevk etmişti. MEB Öğretmen Ataması tarihi o günden beri sıkça merak edilen konulardan biri.

MEB Sözleşmeli Öğretmen Ataması için haberler ilk çıktığında ortada pek çok sayıda teori dönmüştü. Çok sayıda kişi 2017'de Şubat Ayı için Öğretmen Ataması beklerken, MEB'ten art arda gelen açıklamalar Şubat 2017'nin önünü kapamıştı.

Uzunca süredir Öğretmen Ataması için Maliye Bakanlığı'ndan kontenjan bekleyen MEB'in çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. MEB, yaptığı açıklama ile 20 bin 127 Öğretmen Ataması gerçekleştireceğini ve Atamaların Sözleşmeli Öğretmen Alımı olarak yapılacağını duyurdu.

Şimdi ise pek çok öğretmen adayı; "2017 Öğretmen Ataması ne zaman? 20 Bin Öğretmen Ataması ne zaman yapılacak? MEB Öğretmen Ataması tarihi..." gibi aramalar yapıyor.

20 Bin Öğretmen Ataması ne zaman yapılacak?

20 Bin Öğretmen Ataması tarihi MEB tarafından atama takvimi ve kontenjanların yayınlanmasına rağmen henüz netleşmiş durumda değil.

MEB'in atama takvimi'ne göre Öğretmen Ataması için öğretmen adaylarının başvuruları 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak. 27 Mart 2017 tarihinde ise Adayların Sözlü Sınava tabi tutulacakları sınav merkezleri ilan edilecek. ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) istenmeyen alanlar için adaylar 3-7 Nisan 2017 tarihinde sözlü sınava girecekler. ÖABT istenen alanlar için öğretmen adaylarının sözlü sınava girecekleri tarih ise 24 Nisan- 13 Mayıs 2017 tarihleri arası olarak belirlenmiş durumda.

Bu takvimlerin ertesinde, pek çok kişiye göre Atamaların Anayasa Referandum'u sonrasında yapılacağı öngörülüyor. Yine bazı iddialar 2017 Öğretmen Ataması için 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sonunun beklendiği yönünde.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.