20 bin hekim açığı var

20 bin hekim açığı var

Türkiye'nin 2023 hedefini yakalayacağını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gündemle ilgili açıklamalarda bulundu

Bebek mamalarında çıkan GDO ile ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, bakanlık olarak tavırlarının "son derece net" olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, Tosya Belediyesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemsedikleri en önemli konu başlığının "sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıda" olduğunu söyledi.

EN SAĞLIKLGI GIDA ANNE SÜTÜ

"En sağlıklı gıda ve ilacın anne sütü" olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla, annelere, kamuoyuna, vatandaşımız, ne olur anne sütünü merkeze alalım. Çünkü orada, bir taraftan çocuğun sağlıklı beslenmesiyle ilgili tabii olanlar var. Bir taraftan çocuğun enjeksiyonlara, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmasıyla ilgili ilaç rolü üstlenen destekler de anne sütünde var. Tabi, mamaları mecbur olduğumuz zaman kullanacağız. İhtiyaç olduğu zaman destek olarak kullanacağız. Ama, mamalardaki sağlığa zararlı ve sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa, sağlık bakanlığı olarak tavrımız son derece nettir. Bu anlamda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün o tetkikleri, takipleri onlar yapıyor."

"MERS VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN DEVEDEN VE DEVE SÜTÜNDEN UZAK DURUN"

Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "MERS virüsüyle ilgili Suudi Arabistan'dan sonra, İran'da da olaylar oldu. Acaba Türkiye'de bununla ilgili herhangi bir tedbir var mı?" sorusu üzerine, bununla ilgili tedbirlerin gündemlerine son bir aydır yoğun şekilde girdiğini dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu, "Bir de ilgili umre turları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığımız aracılığıyla bütün ilgili kuruluşlara söylediğimiz iki temel cümle var. Bunlardan birincisi, bulaşıcılığın veya kaynağın en önemli ayağı, deve ve deve sütü. Diyoruz ki, deve çiftliklerine umreci adaylarımızı götürmeyin. Bir de çiğ deve sütü ikram edilirse de içmeyin. İkincisi de el ve ağız hijyenine dikkat edin" değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, bunların dışında herhangi bir olağanüstü tedbir alınmasına ihtiyaç olmadığını da sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda, Müezzinoğlu'na Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından yöresel ürünlerden oluşan hediye sandığı, belediye başkanı Kazım Şahin tarafından ise plaket takdim edildi.

20 BİN UZMAN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR

En gelişmiş teknolojileri, modern imkanları getirmede sorunları olmadığını, ama bunların içini iyi hizmet sunacak uzman hekimlerle donatmakta sorunları olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’yi ideolojik olarak 10 yıl öncesinde yöneten anlayışlar bu ülkede hep ’hekim fazlası var’ diyerek 20 yıl tıp fakültelerinin kontenjanlarını arttırmadılar. ’Vatandaş daha çok muayenehaneye gitsin’ diye hep, ’hekim fazlası var’ dediler, bizi hekimsiz bıraktılar. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde hekim açığımızı da kapatacağız. 2 bin 500 hekim ilave kadrolarımıza geliyor. Şu anda 20 bin uzman hekim açığımız var. Bu açığı 4-5 yıl içinde kapatacağız. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır."

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek hastanenin açılışını yaptı ve hastaneyi inceledi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.