20 bin Filistinli abluka altında

20 bin Filistinli abluka altında

Cenevre'de bu ay içinde yapılması beklenen konferansta gündeme gelmeleri ihtimal dışı görülen Suriye'deki azınlıklar ortak bir kaderi paylaşıyor.

Suriye'deki savaş yalnızca yerel halkı vurmuyor. Ordu birlikleri, rejimin 'muhaliflere yardım edildiği' gerekçesiyle kapattığı, Şam yakınlarındaki Yermük Mülteci Kampı'na giriş-çıkış izni vermiyor. Bu nedenle yardım ekiplerinin, çocukların ve yaşlıların da aralarında bulunduğu Filistinlilere ulaşması imkansız olarak görülüyor. Suriye ordusu BM yardım ekibinin kamp alanına girmesine de müsaade etmiyor. Yermük Mülteci Kampı Koordinasyon Konseyi, kampta kalan Filistinlilere 3 saatte bir su içmelerini ve varsa suya bir kaşık şeker ya da tuz ilave etmelerini öneriyor. Susuzluk ve açlık nedeniyle kampta hayatını kaybeden Filistinli sayısı 15'e ulaşmış bulunuyor.

KAPANA KISILDILAR

Suriye'de iç savaş başlamadan önce bu kamp 150 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Şimdi harabeye dönen kampta çoğu fakir, yaşlı ve kaçmaya cesaret edemeyen çocuklardan oluşan 20 bin insan yaşıyor. Bölge, şuanki haliyle İkinci Dünya Savaşı gettolarını hatırlatıyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü Genel Komiseri Filippo Grandi, kampta insani koşulların kötüye gittiğini, kapana kısılmış kişilere yardım edemediklerini ve durum acilen değişmezse çocukların da içinde bulunduğu binlerce insanın hayatını kurtarmak için çok geç olabileceğini söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.