2 Temmuz 2016 Cumartesi Edirne İftar Vakti- Bugün Edirne'de İftara ne kadar kaldı?- Edirne İmsakiyesi 2016

2 Temmuz 2016 Cumartesi Edirne İftar Vakti- Bugün Edirne'de İftara ne kadar kaldı?- Edirne İmsakiyesi 2016

EDİRNE için iftar vakti bugün saat kaçta iftara ne kadar kaldı? 2016 İmsakiyesi'nde iftar vakitleri ile birlikte sahur saatleri ve ezan vakti de yer alıyor. Diyanet imsakiyesi ile vakitler.

EDİRNE'da iftar bugün kaçta sahur vakitleri ne zaman giriyor? Bu soruların yanıtını Edirne İmsakiye 2016 takvimi veriyor. İftar vakitleri ile birlikte sahur saatleri ve sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ezan saatleri de bu takvimde yer alıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki fitre miktarını da belirledi. 2016 yılı fitre miktarı 15 lira olarak duyuruldu. Oruç tutmayanlar da fidye bedelini bu rakam üzerinden hesaplayacaklar. Her gün için 15 lira oruç fidyesi ödenmesi gerekiyor. Hiç oruç tutmayan bir kişinin Ramazan ayı fidye miktarı 450 lira tutuyor. 

EDİRNE İFTAR SAATİ SAHUR VAKİTLERİ

Edirne imsakiyesinden gün gün iftar vakitleri ve sahur saatlerini görebilirsiniz. Bugün iftar saat kaçta olacak sorusunun yanıtı sıra ezan vakitleri de imsakiyede yer aldı.

EN GÜZEL İFTAR DUASI

Ramazan ayında iftarın olmazsa olmazı duasıdır. Türk halkının kulağında en çok yer eden iftar duası ise TRT'de 40 yıldır Ramazan programlarında okunan duadır. Hemen herkesin hafızasında yer alan iftar duası ilahiyatçı Faruk Ermemiş tarafından kaleme alınmış. 40 yıldır aralıksız okunan TRT'deki iftar duası Türkçe sözleri şöyle;

-Allah'ım senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb'im, beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.