2 milyon hacı bekleniyor

2 milyon hacı bekleniyor

Hac görevini yerine getirmek isteyen 2 milyon 35 bin kişi, 2017 yılı için başvuru yaptı. Pasaport Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre 1 milyon 109 bin kişi, hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gitti.

Hac görevini yerine getirmek isteyen 335 bin kişi bu yıl ilk kez kayıt yaptırdı. Daha önce kayıt yaptıran ve kayıtlarını bu yıl yenilemesi beklenen yaklaşık 1 milyon 700 bin hacı adayına bu yıl 335 bin kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aştı.

Suudi Arabistan'ın Mescid-i Haram bölgesinde sürdürdüğü genişletme çalışmaları kapsamında adayların bir kısmı hac farizasını yerine getirebilecek.

1 milyonu aşkın hacı kutsal topraklarda

Suudi Arabistan Pasaport Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre toplamda 1 milyon 109 bin kişi kutsal topraklara ulaştı. Açıklanan verilere göre 2 milyona yakın kişinin bu sene hacı olması bekleniyor.

Bu sene hac farizasını yerine getirmek için gelenlerden yaklaşık 614 bininin hava yolu, 8 bini kara yolu ve 487'sinin deniz yolunu kullandığı açıklandı.

Son 10 yılda 24 milyon hacı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın resmi verilerine göre, son 10 yılda hacca gidenlerin sayısı yaklaşık 24 milyon olarak açıklandı. En fazla hacı 3 milyon 161 bin ile 2012 yılında kutsal topraklara gitti.

Türkiye'den 80 bin hacı gidiyor

Türkiye, 4 yıldır 74 bin olan kotasına rağmen, bu kotanın azaltılması nedeniyle yaklaşık 60 bin kişiyi hacca gönderebiliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi yetkililer arasında imzalanan 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı. 4 bin 600 şehit yakını ve gazi bu yıl kurasız olarak hacca gitti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.