2 milyar insan yetersiz besleniyor

2 milyar insan yetersiz besleniyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F.Akın Olgun, dünyada 1 milyar insanın açlık sınırında olduğunu, 2 milyar insanın ise yetersiz beslendiğini söyledi.

EÜ Ziraat Fakültesi’nin kuruluşunun 60. yılı ve Türkiye’de tarım öğretiminin 169. yılı dolayısıyla bir program düzenlendi. Burada konuşan Dekan Olgun, “Dünya nüfusu hızla artıyor. Yakın gelecekte, artan gıda talebinin karşılanması için üretimin de şu andaki düzeyden yüzde 70 oranında arttırılması gerekiyor. Bir tarafta küresel iklim değişikliği var, bütün bu faktörleri daha da olumsuzlaştırıyor. Bir de başka boyutu var, gıda güvencesi. Her ülke, insanını sağlıklı beslemek zorundadır. Yani biz kendi ülkemizdeki insanlar için değerli olan besinleri sağlamak zorundayız.” dedi.

Açılış konuşmasını yapan EÜ Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Korhan Zengin ise şunları söyledi: “Ziraat mühendisleri adayı biz öğrencilerin, önümüzdeki fırsatları değerlendirmemiz için alacağımız eğitim büyük önem taşımaktadır. Değişen ve gelişen teknolojiler, ziraat eğitiminde yeni anlayışların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ülkemizde tarım eğitimi, farklı ülkelerdeki tarım eğitimleriyle paralel olarak devam ederken gelişmiş dünya ülkelerinin aksine tarım ve eğitim politikalarının geliştirilememesi, mezuniyet sonrası ziraat mühendislerinin istihdamında büyük sorunlar ortaya çıkarmaktadır.”

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi de, “Bu yıl fakültemizin kuruluşunun 60. yılı. Onurlu bir 60 yıl. Bu fakülte mezunlarının, Türk çiftçisi ve tarımına büyük katkıları var. Onları burada saygıyla anıyorum. Gıda krizlerinin tartışıldığı bugünlerde tarımın öneminin, gıda güvenliğinin daha çok öne çıktığı görülmektedir.” diye konuştu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.