2 bin sivil çatışmanın ortasında

2 bin sivil çatışmanın ortasında

Myanmar'ın kuzey bölgesinde Kaçin isyancıları ile hükümet ordusu arasında çıkan çatışmada yüzlerce Çinlinin de aralarında olduğu 2 bin yerlinin arada kaldığı belirtildi.

Çin Komünist Partisi'nin yerel yayın organlarından Global Times gazetesinin haberinde, Myanmar'ın sorunlu kuzey bölgesinde Kaçin isyancıları ile ordu arasında tansiyonun yükselmesi sonucu çıkan çatışmada, ormancılık ve maden işiyle uğraşan yüzlerce Çinlinin de aralarında olduğu 2 binden fazla sivilin ateş altında kaldığı belirtildi.

Kaçin Bağımsızlık Ordusu'ndan yetkili bir komutanın, koşulların izin vermesi durumunda Çinli vatandaşların evlerine dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdiği ifade edildi.

Çatışma bölgesinde ölü ve yaralıların olmadığı ancak su, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısının olduğu ifade edilerek, bölgenin emniyet açısından halen tehlikeli olduğu kaydedildi.

Diğer yandan Myanmar'daki Kambaiti sınır geçidinde 200 askerin konuşlandığı kaydedilirken, yasadışı yollarla ülkeye giren ve geri dönüş için uygun belgeleri olmayan Çin vatandaşlarının tutuklandığı ifade edildi. Bu durumda olan kişilerden bazılarının ise yerel vatandaşların evlerinde ya da ormanda saklandığı, yetkililerden yardım istemekten korktukları belirtildi.

Myanmar'daki Çin Büyükelçiliği yetkililerinin ilgili durumu teyit etmeye çalıştıkları, kapana kısıldığı bildirilen Çinlilerin yerlerinin belirsiz olduğunu açıkladığı ifade edildi.

Kaçin Bağımsızlık Ordusu ile diğer yerel isyancı grupların pazar günü itibariyle askerlerle 72 saattir çatışma içinde olduğu açıklandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.