2 bin öğrenci evde eğitim alıyor

2 bin öğrenci evde eğitim alıyor

Sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen ülke genelineki 2 bin 75 öğrenci evde eğitim alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre evde eğitim hizmetinden en çok okula dönme şansı diğerlerine göre daha az olan cam bebek ve kas hastaları ile lösemili çocuklar faydalanıyor.

"Evde Eğitim Projesi" kapsamında, hastalık veya engellerinden dolayı örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan öğrencilere evlerinde ders veriliyor. Proje ile öğrencilerin tedavilerinin kısa sürede tamamlanıp okula tekrar dönmeleri hedeflense de bazı çocuklar için bu mümkün olmuyor.

Pencereden okulu gözlüyor

Kahramanmaraş'ta lösemi tedavisi gören Cennet Melike Boğar da evde eğitim alanlardan öğrencilerden sadece biri. Her gün pencereden evlerinin karşısındaki okulu gözleyen Boğar, ilkokul 2'nci sınıfa gidiyor. Tedavi süreci devam eden minik Boğar, ailesinin ve öğretmenini desteğiyle mutluluğu derslerinde buluyor.

Boğar, duygularını şöyle anlattı:

"Benim gibi arkadaşların evde eğitim alarak mutlu olmalarını diliyorum. Bu çok iyi bir imkan. Okula gidemesek bile öğretmenimiz sayesinde bu eksikliğimizi gidermiş oluyoruz."

Baba Mustafa Boğar da çocuğunun zil sesini duydukça okula gitme isteğini şöyle özetledi:
"Hizmet sayesinde hastalığın verdiği sorunları gidermeye çalışıyoruz. Evde eğitimin faydasını gördük. Öğretmeni kızımla yakından ilgileniyor. Ailecek hastalığın üzüntüsünü unutuyoruz."
Hacı Ahmet Gülmüş de 2 yıldır evde eğitim hizmetinden faydalanıyor.

Öğretmenlerin evlerine kadar gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Gülmüş, şöyle konuştu:
"Beni eğitimimden geri bırakmıyorlar. Bu proje olmasaydı okuma imkanım olmayacaktı. Ailem ve öğretmenlerim bana destek oluyor. Çocuklarını okula gönderemeyen aileleri evde eğitim hizmetini öneriyorum."

Veliler çocuklarını saklamasın

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan da sağlık sorunları nedeniyle akranlarıyla birlikte eğitim alamayan çocukların bulunduğunu anımsattı.
Alkan, şöyle dedi:

"Eğer öğrencimiz okula gelemiyorsa onların bu eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ilimizde 48 çocuğumuza evde eğitim veriyoruz. "Eğitim almayan hiçbir çocuğumuz kalmasın" kampanyasıyla son üç yıldır bu alanda önemli başarı elde ettik. Okula gidemeyen öğrencilere eğitim vermek görevimiz. Velilerimizin bu tür sorunlar yaşayan çocuklarını saklamamalarını istiyoruz. Çocuğumuz rahatsızsa bize gelsinler onlara rehberlik yapalım, yol gösterelim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.