2 bin Ezidi için çadır kent

2 bin Ezidi için çadır kent

Batman Belediyesi, 2 bin Ezidi'yi ağırlamak için Beşiri İlçesi'ne bağlı Uğurca Köyü'nde 2 bin kişilik çadır kent kurdu.

Köyde 10 dönümlük alana kurulan çadır kent için sıcak-soğuk su şebekesi ve elektrik hattı çekildi, çadır kent kilitli taşlarla döşendi.
 
IŞİD saldırısından kaçıp Batman'a sığınan Ezidiler, Beşiri'nin Uğurca Köyü'nde kurulan çadır kente yerleşmek için gün sayıyor. Batman Belediyesi, 10 dönümlük alana içme suyu, kanalizasyon hattı döşedi. Aydınlatma sorununu da çözen belediye, banyo, kadın-erkek lavabo bölümlerini de tamamladı. Belediye Başkanı Sabri Özdemir, 2 bin kişinin yerleşeceği çadırlarda elektrik şebekesinin de tamamlandığını belirterek, "Yanma özelliği olmayan çadırlar, yaz ve kış mevsiminde rahatlıkla kullanılabilecek. 20 Günde ekiplerimiz çadır kenti tamamladı" dedi.
 
Belediye'nin halk evlerine kısa bir süre önce yerleşen Şengal bölgesindeki Ezidiler, çadır kent kurma çalışmalarında gönüllü olarak görev aldı. İki hafta önce sığındıkları Batman'da belediyenin tüm sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Ezidiler, "Ailelerimizin çoğu Zaho'da bu kampın bitmesini bekliyor. 10 saat yürüyerek buralara geldik. Her sorunumuzu çözen Batman Belediyesi ve STK'lara teşekkür ediyoruz. Çadır kent Ezidilerin yuvası olacak" dedi.
 
Uğurca Köyü muhtarı Erhan Tağay, daha önce 28 kişinin yaşadığı köyün, Şengal'den gelenlerle 110 nüfusu bulduğunu söyledi. Çadır kentin tamamlanmasıyla birlikte 2 bin nüfuslu köy olacaklarını söyleyen Tağay, "Şengal'deki olağanüstü durum bir anda köyümüzün nüfusunu arttırdı. İki haftadır Batman Belediyesi burada olağanüstü bir çalışma başlattı. İdare binasından yemekhaneye, banyodan lavabolara dek tüm ihtiyaçlar karşılandı. Ezidi kardeşlerimizi çadır kente bekliyoruz" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.