1980'den bu güne 13 Milyon Müslüman katledildi

1980'den bu güne 13 Milyon Müslüman katledildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kocaeli’de caminin ibadete açılışını yaptı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yapımı tamamlanan Hafız Muharrem Karaosmanoğlu Camisinin açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, milletçe hüzünlü günler geçirdiğimizi belirterek şöyle konuştu: "Şehitler veriyoruz. Rabbimizden ebediyete gönderdiğimiz bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. İman şairinin korku olmazsa eğilmez başlar diye tavsif ettiği bütün acılara rağmen kardeşlikte ısrar eden, birlikten beraberlikten taviz vermeyen aziz milletimizin başı sağolsun. Yüce Rabbimiz bu toprakları vatan kıldığımız günden bu güne birlikte kardeşçe ebediyen kardeşçe yaşamayı bize nasip etsin. Bakara suresinin daha ilk sayfalarında yüce Rabbimiz bize bir ikazda bulunuyor. Yeryüzünü ifsat eden insanlar ıslah adı altında yaparlar diyor. Gelin yeryüzünü ifsat etmeyin dediği zaman, biz ıslah ediyoruz derler. Islah adı altında dehşet ifsat sahnelerine şahit olduk şu kısacık ömrümüzde."

1980'lerden bu güne İslam coğrafyasında 13 milyon insan katledildiğini anlatan Görmez, şunları söyledi: "Afganistan savaşı, Filistin işgali, Irak işgali, Körfez savaşları, Bosna savaşı, Çeçenistan savaşı ve arkasından Müslümanların birbirlerini katletmeye başladığı dönemlerde 13 milyon insan katledildi. Afganistan'a gelenler ıslah ediyoruz diye geldiler. Irak'a gelenler ıslah etmeye geldik, barış getireceğiz dediler. Sizi zorbalardan kurtaracağız dediler. Rabbimiz ayetin devamında bütün Müslümanlara şöyle hitap ediyor 'Asıl gerçek müfsitler ve bozguncular onlardır' gerçek müfsit ve bozguncular yeryüzünü ifsat edenlerdir. 40 yıldır bu milletin eli kalem tutacak çocuklarını, bu milletin ilim tahsil edecek çocuklarını dağlara kaçırıp onları eşkiyaya dönüştüren onları kardeş katili yapanlarda onlara 'biz size özgürlük getireceğiz biz ıslah etmek için bunları yapıyoruz' diyorlar, öyle zannediyorlar."

Camiyi ibadete açan Görmez, cuma namazında cuma hutbesi verdi.

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.