18 yaşta tüm partilerin uzlaşmasıyla değişiklik yapılabilir

18 yaşta tüm partilerin uzlaşmasıyla değişiklik yapılabilir

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinde, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşeceği ve yedek milletvekilliği sistemine geçileceğine yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Özel, milletvekili seçilme yaşı gibi önemli bir konunun toplumda her yönüyle ele alınması gerektiğini, kapalı kapılar ardında konuşulmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

"Vatandaşı meşgul etmeye gerek olmaz"

Özel, bunun mutabakatla yapmaları gereken bir değişiklik olduğunu belirterek, "Buna doğrudan karşı çıkmamız doğru değildir. Eğer 18 yaş ile ilgili tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir. Onun için vatandaşı meşgul etmeye gerek de olmaz. Ama 2010 referandumundaki gibi 'zehirin üzerine şeker olarak ne bulalım' diye şimdi 18 yaş bulunduysa bu da AKP'nin samimiyetsizliğine Sayın Devlet Bahçeli'nin bir kez daha ortak olması anlamına gelecektir." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.