18 Türk işçiye ait video yayınlandı

18 Türk işçiye ait video yayınlandı

Irak’ta silahlı gruplarca kaçırılan 18 Türk işçiye ait olduğu iddia edilen bir video kaydı yayınlandı. Yüzleri maskeli militanların ellerinde silahla göründüğü videoda Türk işçiler, Cumhurbaşkanlığına seslenerek yardım istiyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr bölgesinde bir stadyum inşaatında çalışan 18 Türk işçiyi kaçıran Şii grup, işçilerin isimlerini ve grubun taleplerini okudukları bir video yayınladı. Sosyal medya üzerinden yayımlanan görüntüde hep bir arada oldukları görülen Türk işçiler isimlerini ve memleketlerini söylüyor. İşçilerin arkasındaki duvarda “Ölüm Timleri” ve “Lebbeyk ya Hüseyin” yazıları dikkati çekiyor. 

İşçilerin arkasında ayakta duran yüzleri maskeli 5 silahlı militan görülüyor. Video kaydındaki altyazıda Türkiye'yi hedef alan bazı taleplere yer veriliyor. Kendilerine Ölüm Mangaları ismini veren grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiye'den ihracatını durdurma, Suriye'de Fetih Ordusu'nun Fua ve Kafrayya'daki kuşatmalarının kaldırılmasını sağlama ve Türk askerlerinin Irak'tan çekilmesi var. İşçiler Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanlığına seslenerek yardım istiyor.

10 GÜNDÜR HABER YOKTU

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 1 Eylül gecesi Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, “Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik” açıklamasında bulunmuştu.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.