18 pervaneli Volocopter

18 pervaneli Volocopter

Alman yapımı 18 pervaneli Volocopter, insanlı ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Volocopter, geleceğin toplu taşıma aracı olarak gösteriliyor.

Alman e-Volo şirketi tarafından tasarlanan Volocopter, bir ilke imza attı. Geleceğin ulaşım aracı olarak gösterilen 18 pervaneli Volocopter, dikey ve yatay herhangi bir yöne uçma yeteneğiyle de sektöre çarpıcı bir yenilik getirdi. Kolay uçabilme, emisyonsuz ve özellikle de güvenli olması nedeniyle ileride çok fazla talep göreceği düşünülen Volocopter'in adıysa İtalyanca da uçuş anlamına gelen 'volo' ve İngilizce 'helicopter' kelimesinin birleşiminden oluşuyor.

E-Volo'nun CEO'su Alexander Zosel, Volocopter'i ilk etapta iki, ikinci etapta dört ve üçüncü etapta da altı ve 12 kişilik dizayn edeceklerini ve ticari kullanımda çığır açmayı hedeflediklerini söylüyor.

Tasarlanan oval kabinin ön tarafında iki kişinin yan yana oturabiliyor arkasında ise elektronik güç kabini bulunuyor.

İnsansız ilk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren Volocopter, şimdi ilk insanlı uçuşa hazırlanıyor.

Zosel, son hazırlıkların ve yeni pil sistemiyle ilgili güçlendirmelerin yapıldığını söyleyerek aracın, önümüzdeki yıl şehirlerarası uçuşlarda kullanılmasını hedeflediklerini söylüyor. Hibrit güç sistemi üzerinde çalıştıklarını belirten yetkililer Volocopter'in satış fiyatının 340 bin dolar civarında olacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.