18 Mart Şehitleri tüm yurtta saygıyla anıldı

18 Mart Şehitleri tüm yurtta saygıyla anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlendi

Zonguldak'taki Alaplı Merkez Camii'nde sabah namazında düzenlenen etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

"Çanakkale Zaferi Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktası"

Ülkesini ve milletini korumak için canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade eden İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, şöyle konuştu:

"Çanakkale bu milletin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu milletin imanına şahitlik etmektedir, Askerlik imanına şahitlik etmektedir, Çanakkale'de ve bütün cephelerde Malazgirt'ten bugüne kadar tüm askerlerin imanına şahitlik etmektedir. Bu öyle bir asker ki, öyle bir peygamber ordusu ki bizi evlatlarımızın yüzü gülsün, analarımız ağlamasın ve çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi canlarından vazgeçiyorlar. Evlatlarını yetim bırakıyorlar. Analarını babalarını acılı bırakıyorlar. Bu büyük bir fedakarlık ve kahramanlıktır. Onlara her zaman dua edelim."

Namazın ve duanın ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği gibi buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Çanakkale

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü etkinlikleri için kente gelen vatandaşlar, İskele Meydanı ve kordonda yoğunluğa neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlenen stadyumdaki törenleri izleyen vatandaşlar daha sonra İskele Meydanı ve kordona akın etti.

Burada, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen etkinlik ve programlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, boğazda demirli bulunan savaş gemileriyle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kordonda gezen vatandaşlar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 2018 Troia Yılı Koordinasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Soğuk Heykel Canlandırma Etkinliği"ne yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Hektor, Paris, Aşil ve Homeros gibi Troia'ya yön veren karakterlerin heykelleri büyük ilgi gördü.

Ankara

Şehit edilen Türk diplomatlar ve vatandaşlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ankara'da Cebeci Asri Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Törende, şehitlik anıtına çelenk bırakıldı.

İstanbul

Sancaktepe Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi.

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı'nda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, vatan uğruna şehit olan tüm askerleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Erdem, Çanakkale'de millet olarak bir tarih yazdıklarını belirterek, "18 Mart'ı unutmadık, unutmayacağız. Çanakkale Deniz Zaferi, dünya tarihinde de yer alırken bizim tarihimizde de altın sayfalardan birisi. Mehmetçiğimiz, memleket için gözlerini hiç kırpmadan canlarını feda ederken, arkada bıraktıklarını da düşünmüyorlar. Önce vatan, önce bayrak, önce istiklal diyerek dini mukaddesatı adına canlarını feda ediyorlar. Ne mutlu onlara." dedi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.