18 bin kişilik mülteci kampı inşa ediliyor

18 bin kişilik mülteci kampı inşa ediliyor

Irak'ın Musul kentine bağlı El-Kayyara nahiyesinde 18 bin kişilik yeni bir mülteci kampının inşasına başlandığı bildirildi.

Irak'ın Musul kentine bağlı El-Kayyara nahiyesinde 18 bin kişilik yeni bir mülteci kampının inşasına başlandığı bildirildi.

Göç ve Göçmenler Bakanı Yardımcısı Casim el-Atiyye, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından inşa edilen Kayyara'daki yeni kampın 18 bin kişinin barınacağı 3 bin çadırdan oluşacağını söyledi. Kampın inşasının ne zaman biteceğiyle ilgili bilgi vermeyen Atiyye bakanlığın, Musul yakınlarındaki kampları genişleterek göçmenlere barınacak yer temin etmeye çalıştığını kaydetti.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana 47 bin kişinin Musul'dan göç ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan, Musul'un güneyinde DEAŞ'tan kurtarılan Hammam el-Alil nahiyesinde temel insani hizmetlerin verilememesi nedeniyle bir insani dramın yaşanmasından endişe edildiği belirtildi.

Musul Kaymakamı Hüseyin Ali Hacim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nahiyede, elektrik, su ve sağlık gibi temel hizmetlerin durduğunu ve bu durumun uzun süre devam etmesi durumunda bir insani dramın yaşanacağını söyledi.

Irak güçlerinin 5 Kasım'da Hammam el-Alil'i ele geçirdiği duyurulmuştu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.