175 bin kişinin ''dizi'' değişti

175 bin kişinin ''dizi'' değişti

Almanya’da 5 milyon kişi diz ağrısı çekerken, her yıl 175 bin kişiye yapay diz kapağı takılıyor.

Münih Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda uzman doktorlar Dr. Erich Sebisch ve Dr. Stephan Gass diz sorunları konusunda bilgilendirdi. ''Almanya'da beş milyon kişi sürekli diz ağrısı çekmektedir. 40 yaşı üzeri her üç kişiden biri diz ağrısıyla mücadele etmektedir. Her yıl 175 bin kişiye yapay diz kapağı takılmaktadır “ diyen ' Dr. Sebisch “Doktorların diz ağrınızı bir iğneyle, hele kortizon iğnesiyle geçiştirmesine izin vermeyin” dedi.

KİLO VERMEK VE SİGARA BIRAKMAK ETKİLİ OLABİLİR

Kliniğin ''Kaza Cerrahisi ve Ortopedi Bölümü'' uzmanlarından Dr. Sebisch ve Dr. Gass'ın, özellikle birinci nesilden çok sayıda yurttaşımız katıldığı konferansında, tüm konuşmalar anında Türkçe'ye çevrildi. Doktorlar toplantıda diz ve sorunlarının yaygınlığına dikkati çekerek "Özellikle çalışma koşullarının ağırlığıyla bağlantılı bu rahatsızlıklar, kiloya dikkat ederek, bol yürüyüş yaparak ve sigarayı azaltarak geciktirilebilir'' dedi.
Diz ağrısı çekenleri uyaran Dr. Sebisch “maalesef bazı doktorlar bir ağrı kesici iğne ile sorunu geçici olarak çözme yoluna gidiyorlar. Buna izin vermeyin, hele “kortizon” iğnesini mutlaka gerekli değilse yaptırmayın, çok sık vurulduğunda vücudun bağışıklık sitemini bozmaktadır” dedi.

35 YAŞINDAN SONRA EKLEMLER YIPRANIYOR

Eklem ağrıları konusunda bilgi veren Dr. Gass ''Eklemlerde bulunan kıkırdak dokusu kemiklerin birbirine sürtünmesini engeller. Doktorunuz teşhisinizin artrit olduğunu belirtirse, eklem ya da eklemlerinizde iltihap olduğu kanısına varmıştır. Artrit ön planda hareketli eklemlerin hastalığıdır. 35 yaşından itibaren her iki kişiden birinde eklemlerin yıpranması ve aşınması söz konusudur.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.