'174 Alo Gıda’ hattı ihbarı ile 2 günde 10,2 ton ürün imha edildi

'174 Alo Gıda’ hattı ihbarı ile 2 günde 10,2 ton ürün imha edildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 174 Alo Gıda Hattı’na gelen ihbarları değerlendirerek 2 günde 10 ton 200 kilo ürünü imha etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 1999 yılında hayata geçirdiği, 174 Alo Gıda Hattı’na bir firma hakkında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin depoda tutulduğu ihbarı gelmesi üzerine harekete geçen Yenimahalle İlçe Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekipleri işletmede denetim yaptı. Denetimde son kullanma tarihi geçen ürünlerin, pazarlanmak üzere bekletilen diğer ürünlerle aynı depoda tutulması üzerine işletmeye 1.279 TL idari para cezası kesen ekipler, pekmez, reçel, fındık kreması ve lokumdan oluşan 8 ton ürüne de el koyarak, imha etti.

Öte yandan yine hatta gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş 2 ton 200 kg tavuk ürününe el koyarak imha etti. Ve bu işletmeye de 1.279 TL idari para cezası uygulandı.

HATTI, İSTANBUL’DAN SONRA EN FAZLA ANKARA ARADI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Muhsin Temel, bu denetimlerin vatandaş ihbarı üzerine gerçekleştiğine dikkat çekerek, her tüketicinin bir denetçi olduğunu ısrarla vurguladıklarını ve denetimlerde tüketicilerin de yer almasıyla daha iyi sonuçlar alındığını söyledi.

Ankaralıların 174 Alo Gıda Hattı’na olan ilgisinden memnun olduklarını belirten Temel, “Bu vesileyle hem bu ihbarı gerçekleştiren kişiye hem de bu konuda çok duyarlı olan Ankaralılara denetimlerde aktif rol aldıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ankara’nın İstanbul’dan sonra 174 Alo Gıda Hattı’na en fazla başvuru yapılan ikinci il olduğunu ifade eden Temel, “Bu hattın hizmete açıldığı 1999 yılından bu güne kadar Ankara’dan yaklaşık 15 bin başvuru yapıldı. Sadece 2013 yılında yapılan başvuru sayısı ise 4.670. İl ve ilçe müdürlükleri olarak hatta gelen ihbarları anında değerlendirerek, şikayet edilen işletmeyi hemen denetliyor ve gerekli yaptırımları uyguluyoruz. Ankaralı tüketicilerle İl Müdürlüğümüz vatandaş-devlet işbirliğinin güzel bir örneğini gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.