17 yaşındaki Suriyeli hafız cami cemaatine Kur'an öğretiyor

17 yaşındaki Suriyeli hafız cami cemaatine Kur'an öğretiyor

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdulkadir Deyri, iç savaştan ailesiyle kaçarak geldiği Gaziantep'te cami cemaatine Kur'an-ı Kerim öğretmek için gönüllü oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesi ile Türkiye'ye sığınan 17 yaşındaki Suriyeli hafız Abdulkadir Deyri, İbn-i Sina Camisi'nin cemaatine gönüllü Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

İç savaş nedeniyle 2 yıl önce ülkelerinden kaçan 8 çocuklu Suriyeli Deyri ailesi, Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Yeditepe Mahallesi'nde yeni bir yaşam kurdu.

Suriye'de 9 yaşında hafız olan ailenin 17 yaşındaki oğlu Abdulkadir Deyri, mahalledeki İbn-i Sina Camisi'nde gönüllü Kur'an-ı Kerim öğretmeye başladı. Haftanın 5 günü özellikle yaşlılara Kur'an-ı Kerim öğreten Deyri, cemaatin takdirini topladı.

Hedefi imam olmak
Deyri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş yüzünden Suriye'nin Halep kentinden kaçarak Gaziantep'e geldiklerini söyledi.

Suriye'de savaşın etkisini artırmasıyla kaçmak zorunda kaldıklarını anlatan Deyri, "Halep kentinde yaşarken 9 yaşında Kuran-ı Kerim'i bitirdim. Hafız oldum. 12 yaşında ise Kıraat-ı Aşere'yi öğrendim. Namaz vakitlerinde camiye gelip yaşlı amcalara ve Kur'an öğrenmek isteyen Türk kardeşlerime Kur'an öğretiyorum. Liseyi bitirdim, bu yıl Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandım. Hedefim imam olmak." diye konuştu.

"Çok güzel Kur'an okuyor"
İbn-i Sina Camisi'nin cemaatinden Hıdır Demir (40), Suriyeli hafız Abdulkadir Deyri'yi çok sevdiğini, gencin Kur'an-ı Kerim'i bilmeyen veya daha da iyi okumak isteyen vatandaşlara yardımcı olduğunu söyledi.

Deyri'nin haftanın 5 günü camiye gelip cemaatin gönlünü kazandığını aktaran Demir, "Suriyeli Deyri çok güzel Kur'an okuyor. Kendisinden çok memnunuz. Babasıyla vakit namazlarına geldiği zamanlar da oluyor. Deyri'nin babası da hafız. Oğluyla ile gelip Kur'an okuyorlar." ifadelerini kullandı.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.