17 günde minare dikti

17 günde minare dikti

Elazığlı minare ustası 50 yaşındaki Muhsin Ulaş, Erzurum'un Oltu ilçesindeki Bilal Habeşi Camisi'nin minaresini iskele kurmadan 17 günde yaptı.

28 yıllık meslek hayatında 2 binin üzerinde minare yaptığını belirten Muhsin Ulaş, inşaatta Bitlis'in Ahlat ilçesinden çıkan volkanik toprak ile memer tozu, mozaik ve beyaz çimentodan karıştırarak elde ettiği briket gibi malzemeyi kullandığını söyledi. Muhsin Ulaş, "Türkiye'nin dört bir tarafında 2 binin üzerinde minare yaptım. İskele kurmadan 97 basamaklı, 35 metre yüksekliğinde 2 şerefeli bu minareyi 17 günde bitirdim. İskele kurulursa bu minare 2 ayda yapılmaz. Minarenin maliyeti 25 bin lirayı buldu" diye konuştu.

İskele kurmadan minare yapma tekniğini Elazığlı minare ustası Ahmet Dayı'dan öğrendiğini kaydeden Muhsin Ulaş, "Biz Ahmet ustayı örnek aldık. Bu tekniğin en büyük avantajı pratik olması. İki kalfamla birlikte hem malzemesini hazırlıyor, hem de minareyi yapıyoruz. Camiye iskele kurulmadığı için ibadete açık oluyor ve çevre de kirlenmiyor" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.