1650 yıldır ayakta duruyor

1650 yıldır ayakta duruyor

Manisa Kırkağaç'ın Bakır Mahallesi'nde bulunan ve "Anıt Zeytin Ağacı" olarak çevre düzenlemesi yapılan 1650 yıllık zeytin ağacı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kırkağaç Kaymakamlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından 1650 yıllık olduğu tespit edilen ve çevre düzenlemesi yapılarak koruma altına alınan tarihi zeytin ağacına ilgi gün geçtikçe artıyor.

Vatandaşlar, Kırkağaç Belediyesi tarafından etrafına taş döşenen, yolları yapılan, dört bir yanını çiçeklendirilerek, oturabilmesi için banklar yerleştirilen anıt zeytin ağacını ziyaret ederek, tarihi ağacı yakından inceliyor, hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştiriyor. Kırkağaç Belediyesi tarafından peyzaj çalışmaları için 130 bin TL'ye ihalesi yapılan 1650 yıllık zeytin ağacı, bu çalışmayla vatandaşların güzel bir dinlenme alanı içerisinde tarihi ağacı tanımalarını sağlıyor.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ilk tescil edilen anıt zeytin ağacı olma özelliğine sahip bu tarihi zeytin ağacını ziyaret eden vatandaşlar ise zeytin ağacının önemini şimdi daha iyi anladıklarını söylüyorlar.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.