150 yıllık caminin ilk mihrabı ortaya çıktı!

150 yıllık caminin ilk mihrabı ortaya çıktı!

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, tarihi Dervişpaşa Camisi'ndeki restorasyon çalışması sırasında 150 yıllık bazalt taşından yapılan ilk mihrap ortaya çıktı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ilçede 1866 yılında inşa edilerek ibadete açılan Dervişiye Camisi'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Camideki restorasyon çalışmaları sırasında dökülen sıvaların arkasında Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'nde görülen bazalt taşlarıyla yapılan mihrap ortaya çıktı. Caminin, sütun, revak ve kemerlerinde de bazalt taşları kullanıldığı ancak sonrasında yapılan yenileme çalışmaları belirlendi.

İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, ortaya çıkan mihrabın cam bölme ile korumaya alınacağını söyledi. Müftü Ramazan Dolu, caminin 1960'lı yıllarda beton kullanılarak genişletildiğini ifade ederek, "1960'lardan sonra ihtiyaca cevap vermeyince dönem dönem camide beton kullanılmış. İlk mihrap da beton ile kapatılmış ve ortaya denk gelecek şekilde yeni mihrap inşa edilmiş. Bazalt taşlarıyla yapılan 150 yıllık mihrabın aslına uygun olarak cam ile kapatarak koruyacağız. Tarihi camimizin aslına uygun olarak restorasyon yapılması ilçemiz için büyük bir kazanç olacak" şeklinde konuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.