150 STK’dan Normalleşme ilanı

150 STK’dan Normalleşme ilanı

Vesayet arayışlarına, kirli ittifaklara ve kayıt dışı siyaset peşinde olanlara cevap Ortak Akıl Platformu’ndan geldi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Memur-Sen, TGTV, Hak-İş, Ensar, İlim Yayma, Anadolu Platformu, İHH, Deniz Feneri, MTTB, Birlik Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Bülbülzade Vakfı, TÜRGEV, İDSB, ÖNDER, TİMAV, TÖRKAD, MÜSİAD ve ASKON gibi yaklaşık 150 STK gazetelere tam sayfa ilan vererek “Türkiye’nin normalleşmesi ve istikrarı devam etmeli!” dediler.

Ortak Akıl Platformu tarafından verilen ilanda, “Karar alıcı merci, millet olmadan tam bağımsız olunamayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Milletimizin demokratik iradesini yok saymak için kurulan seri, şer tezgâhlarına, hazırlanan yerel ve küresel kumpaslara izin vermeyeceğiz.
Milletin değerlerini esir alan vesayet iklimini tekrar hâkim kılma çabalarına izin vermeyeceğiz” denildi.
 
Yakın tarihte yaşanan olağanüstü olaylara değinilen ilanda, “27 Nisan’da "e-muhtıra" ile gerçekleştirilen vesayet kalkışmasını, senaryosu dışarıda yazılan Gezi kalkışmasını,17-25 Aralık ihanet dolu darbe girişimlerini, 6-8 Ekim’de ortaya konan barbarlığı boşa çıkaran milletimizin kararlı duruşunun hamisi olacağız” ifadelerine yer verildi.
 
Çözüm Süreci ve Yeni Anayasa çağrısı da yapan STK’lar, “Eşit yurttaşlığın ve ortak vatanın hayata geçirilmesi, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesi fırsatını bize sunan barış ve kardeşlik sürecimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sivil, özgürlükçü, demokratik Yeni Anayasa yapmak konusunda kararlı olacak ve ülkemiz adına bu tarihi sorumluluğun takipçisi olacağız” dedi.
 
İlan da ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Kutsal beldemiz Kudüs’ü bir Yahudilik mekanı olarak göstermek isteyen, Allah’ın evi Kâbe’yi itibarsızlaştırmaya çalışan, Dine, diyanete, din derslerine mesafeli yaklaşan, imam hatip okullarını kapatan ve yeniden kapatmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimizden rahatsız olan zihniyetin kodlarının bilincindeyiz.  Ülkemizi, insanlık onuru noktasında daha ileri hedeflere taşımak ve Yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaktan geri durmayacağız. Milletimize karşı yapılan düzenli saldırıların bağlamının ne olduğunun idrakinde olan sivil toplum kuruluşları olarak bizler; Tüm milletimizin, içinde bulunduğumuz dönemin bilincinde olduğuna, davasına, ülkesine, milletine ve büyük dönüşümün ruhuna uygun davranıp bundan sonraki tüm süreçlerde de gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.