1,5 yaşındaki Hira bebek kutsal topraklara uğurlandı

1,5 yaşındaki Hira bebek kutsal topraklara uğurlandı

İzmir'den hac ibadetini yerine getirecek olan 1697 kişiden 225'i Adnan Menderes Havalimanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı.

Kentten kutsal topraklara gidecek ilk kafile nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde tören düzenlendi. Törende, Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi.
 
Burada konuşan İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir'de hacca gitmek için 36 bin 441 kişinin başvurduğunu, kontenjan dahilinde 1697 kişinin bu hakka sahip olduğunu, bu kişilerden 1018'inin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla bu ibadeti yerine getireceğini belirtti.
 
1,5 yaşında hacı adayı
 
Hacı adaylarının 955'inin kadın, 742'sinin ise erkek olduğunu ifade eden Muslu, en küçük hacı adayının ise 1,5 yaşındaki Hira Çağlayan isimli bir bebek olduğunu kaydetti.
 
Eşiyle hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Galip Özcan, 8 senedir kuradan isimlerinin çıkması için beklediklerini, isimlerinin çıkmasıyla uyuyamadığını belirtti. Çok mutlu olduklarını dile getiren Özcan, "8 yıldır kutsal toprakların hasretiyle yanıyordum. Allah herkese nasip etsin" dedi.
 
Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni dolduran yüzlerce vatandaş, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara uğurladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.