15 Temmuzdaki gibi Sağcısı, solcusu ve dindarıyla PKK'ya karşı durmak lazım

15 Temmuzdaki gibi Sağcısı, solcusu ve dindarıyla PKK'ya karşı durmak lazım

Mardin'deki sivil toplum kuruluşları, terör örgütü PKK'nın, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artan saldırılarını lanetledi.

PKK'nın son dönemde artan hain saldırılarından büyük rahatsızlık duyan bölge halkı, teröristlere ve onları yönlendirenlere duydukları nefreti dile getiriyor.

Mardin'de teröre karşı ortak tavır sergileyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan kanlı saldırıları lanetleyerek, terör örgütünün saldırılarına son vermesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün saldırılarından en büyük zararı vatandaşın gördüğünü söyledi.

Saldırılar nedeniyle insanların günlük yaşamını sürdüremediğine işaret eden Değer, "Bu saldırılar ile birilerinin buraları terk etmesi istenmektedir ama biz yöre halkı olarak buradan kesinlikle ayrılmayacağız, hiç bir yere gitmeyeceğiz. Aşımızı burada kazanmaya devam edeceğiz. Bu saldırıları yapanları kınıyoruz. Bölgemiz de artık huzur istiyor. Terör saldırıları son bulsun." dedi.

"Dünya tarihinde görülmemiştir"
Mardin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa, terör örgütünün hain saldırılarının vatandaşı huzursuz ettiğini söyledi.

Bölge halkının vahşi saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Başboğa, "Hiçbir sınır tanımayan böylesi bir yaklaşım, dünya tarihinde görülmemiştir. Biz bunları kınıyoruz." diye konuştu.

"Bombalara artık yeter diyoruz"
Mardin Kardeşlik ve Yardımlaşma Platformu Sözcüsü Abdulsamet Yılmaz, bölgenin Çözüm Süreci'nde çok güzel günler yaşandığını belirtti.

Terör saldırılarının başlamasıyla huzurun bozulduğunu ve iç göç yaşandığını kaydeden Yılmaz, platform olarak terör mağdurlarının yaralarının sarılmasına katkı yaptıklarını söyledi.

Her ortamda PKK terörünün gerçek yüzünü anlattıklarını ifade eden Yılmaz, devletin terör sorununu çözeceğini vurguladı.

Yılmaz, kısa süre içerisinde bölgenin huzura kavuşacağını aktararak, "Halk uyandı. Bombalara 'Artık yeter' diyoruz. Halk huzur ve daha güzel yaşam istiyor. Kürt halkı savaşın değil, huzurun olduğu yerde olacak. Savaş ve kan dökülmesini istemiyoruz." dedi.

"Halk teröristlerden kurtulmak istiyor"
Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdülkadir Kurtuluş da Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların en büyük isteğinin huzur olduğunu söyledi.

"PKK bölgeyi mezarlığa çevirdi, insanları perişan etti." diyen Kurtuluş, şunları kaydetti:

"Bölge halkı huzura hasret kaldı. Polis merkezlerinin ve noktalarının önü PKK'nın utanç duvarları ile örülmüş halde. Bunları utanç duvarları olarak görüyoruz. Bu kirli siyasetin bir an önce bitirilmesi lazım. Bölge halkı bu teröristlerden kurtulmak istiyor."

Köy Mezra ve Beldelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der) Başkanı İsmail Mecit de terör örgütü PKK'nın yıllardır hain saldırılar yaptığına işaret etti.

Herkesin terör örgütüne karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Mecit, şöyle devam etti:

"Nasıl ki 15 Temmuz'da halk darbe girişimini 12 saat içerisinde bertaraf ettiyse aynı şekilde PKK'nın saldırılarına karşı dik durmak Kürt halkının görevidir. Sadece bazı kesimlerin karşı durmasıyla olmaz. Sağcısı, solcusu ve dindarıyla her kesimin PKK'nın katliamlarına karşı durması lazım."

"Hepsini lanetliyoruz"
Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası Yetim ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şirin Öz de yapılan saldırıların vahşet olduğunu söyledi.

Herkesi terör örgütüne ve saldırılarına tepki göstermeye çağıran Öz, "Buna karşı çıkılması gerekir. Bu tür olayları kınıyoruz, lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlim İrfan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrfan-Der) Başkan Yardımcısı Abdullah Kavan da terör örgütünün sivillerin yaşamını da hiçe sayan saldırılar yaptığını belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında terör örgütünün saldırı yapmadığına dikkati çeken Kavan, "Bu saldırıların fazlalaşması şunu gösteriyor ki Türkiye ve Türkiye halkı hedef haline getirilmiştir. Bu saldırıları yapanlar hangi terör örgütü olursa olsun sonuna kadar hepsini lanetliyoruz." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.