15 Temmuz'da şehit olan oğlum için hac yapacağım

15 Temmuz'da şehit olan oğlum için hac yapacağım

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilerinin gül ve zemzem suyu ikramıyla karşıladığı şehit yakınları, hüznü ve sevinci bir arada yaşadı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları, hac ibadeti için kutsal topraklara ulaştı.

Türkiye'den dün 18.05'te uçakla hareket ederek Cidde Havaalanı'na inen şehit yakınları, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Mekke'ye geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri tarafından Aziziye bölgesinde gül ve zemzem suyu ikram edilerek karşılanan şehit yakınları, kalacakları otellere yerleştirildi.

Basın mensuplarına duygularını anlatan hacı adayları, hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını ifade etti.

Bazı şehit yakınları, kutlu bir yolculuğa çıkmanın sevincini yaşadıklarını belirtti, kimi ise gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binası şehit edilen hafız ve kurra olan imam hatip İbrahim Yılmaz'ın babası Ünal Yılmaz, oğlu vesilesiyle Kabe'yi ziyaret edecek olmanın kendisi için ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Daha önce hac vazifesini yerine getirdiğini belirten Yılmaz, "Bu kez inşallah sevgili oğlum İbrahim için hac yapacağım. Yolculuğumuz çok iyi geçti. Hac meşakkat ve sabır gerektiriyor. Ben meşakkati değil, sabrı öne aldım. Uzun bir yolculuk oldu ama sabrettik. Buraya gelmekten son derece mutlu oldum. Hac görevini İbrahim adına yapacağım. Oğlum ve bütün ümmet için dua edeceğim." dedi.

"ETTİĞİMİZ DUALAR MEMLEKETİMİZE"

Darbecilerin TÜRKSAT'ta şehit ettiği Ahmet Özsoy'un eşi Yasemin Özsoy ise 2012'de eşi ile hac ibadetini yerine getirdiğini anlattı.

Çocuklarının okulu bitirdikten sonra dünya telaşına kapılmadan hac farizasını yerine getirmelerinin kendilerinin Arafat duası olduğu aktaran Özsoy, şöyle konuştu:

"Elhamdülillah büyük oğlumuz hac görevini yaptı. Küçük oğlumuz haccını yapmamıştı. Ahmet Bey'in Arafat'ta ettiği duasının gerçekleşmesi için girişimlerde bulundum. Bu girişimlere başlarken Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bizi arayarak hac davetinde bulundu. Ziyadesiyle mutlu olduk. Allah herkesten razı olsun. Ettiğimiz dualar memleketimize, vatanımıza kat be kat helali hoş olsun."

Kazım ve Ayşe Dural ise Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit edilen oğulları Erhan vesilesiyle hacca geldiklerini ifade etti.

Oğullarının kendilerini kutsal topraklara getirdiğini belirten Kazım Dural, "Buraya oğlumuz getirdi. Şükür işte. Vatan için millet için canını feda etti. Bizim buralara gelmemize sebep oldu. Bir hain Genelkurmay Başkanlığının önünde tanktan çıkıp oğlumla beraber 5 kişiyi öldürüyor. Onlar olmasaydı bu memleket Suriye ve Irak gibi olurdu. Allah gani gani rahmet eylesin. Şu anda Türkiye ayakta kalabiliyorsa, bizler buraya gelip gidebiliyorsak şehitlerinizin sayesindedir." diye konuştu.

Ayşe Dural ise hacca ilk kez gelmenin beraberinde getirdiği duyguları yaşadığını dile getirerek, "Hem meraklı hem üzüntülü hem de sevinçliyim. 33 yaşında şehit düşen oğlumdan geriye gelinim ve torunum kaldı." ifadelerini kullandı. -AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.